Inspectorii şcolari au boicotat examenul de titularizare pe posturi

Zeci de candidaţi care aspirau să fie şefii din Educaţie de la nivelul judeţelor s-au retras din concurs chiar în timpul examenului. Cei mai mulţi dintre ei au invocat motive personale sau boli apărute subit. Puţini sunt cei care au recunoscut că testul era extrem de dificil şi bibliografia prea stufoasă.

19 mart. 2015, 15:01
Inspectorii şcolari au boicotat examenul de titularizare pe posturi

Inspectorii generali şcolari care conduc învăţământul la nivelul judeţelor s-au retras de la examenul de titularizare pe post. Cele mai invocate scuze au fost „motive personale” sau „probleme de sănătate”, potrivit România TV.

„M-am prezentat la prima probă, la proba scrisă, şi ulterior m-am retras din caza unei probleme de sănătate. Am fost în concendiu medical, am fost sub tratament”, a declarat inspectorul general şcolar Vrancea, Vasilica Zaharia.

Şi la Buzău, trei candidaţi, printre care şi actualul şef al ISJ, au mers la examen. Toţi s-au retras în timpul examenului.

„Eu m-am retras din concurs. Am spus că refuz să mai particip la celelalte etape, la care a participat una dintre candidate. Înţeleg că şi aceasta, la rândul ei, s-a retras după una dintre etape”, a spus inspector general şcolar Buzău, Geta Burducea.

Au fost şi inspectori care au recunoscut că bibliografia a fost extrem de stufoasă şi au spus că subiectele nu aveau legătură cu practica. „Din această frumoasă bibliografie s-a constat că legislaţia privitoare la Legea Educaţiei, Codul Muncii, calitatea educaţiei nu se regăsea în modele de subiecte de la nivelul acestui concurs. Erau numai lucruri fine şi extrem de fine care nu au legătură cu calitatea de inspector şcolar şi cu ce face inspectorul şcolar la inspectorat”, a precizat inspector general şcolar Argeş, Dumitru Tudosiu.

Întrucât examenul a fost boicotat de zeci de candidaţi, în multe judeţe la şefia inspectoratelor vor rămâne cei care ocupau posturile doar prin numire.