Inspectorul general şcolar Constantin Trăistaru: 50 de şcoli din Capitală vor fi verificate

Inspectorul general şcolar al Municipiului Bucureşti, Constantin Trăistaru, a declarat, luni, la deschiderea anului şcolar că începând de miercuri 50 de şcoli vor fi verificate, iar în următoarele două săptămâni fiecare unitate de învăţământ din Bucureşti va fi inspectată.

RomaniaTV.net
17 sept. 2012, 10:29
Inspectorul general şcolar Constantin Trăistaru: 50 de şcoli din Capitală vor fi verificate

„După o pauză de alte două săptămâni vom trece la inspecţia la clasă astfel încât să monitorizăm toate şcolile de specialitate, să venim în sprijinul colegilor noştri, să-i consiliem, să-i îndrumăm, pentru că doresc ca fiecare copil să fie mai atent îngrijit şi să am certitudinea că profesorul din faţa lui îşi face datoria”, a declarat Constantin Trăistaru.

Inspectoral general a precizat că, începând de miercuri, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) urmăreşte dacă profesorii intră la clasă, dacă se respectă programul, dacă este ordine şi curăţenie, dar şi dacă directorul este în şcoală şi îşi face datoria.

Trăistaru a mai spus că la partea de specialitate va fi verificată metodica şi calitatea actului educaţional.

„Nu e vorba de a răspunde cu capul, ci de a responsabiliza fiecare director. Nu suntem în epoca de piatră, dar vreau ca fiecare conducător de unitate de învăţământ şi fiecare om pe care îl coordonează să muncească şi 10-12 ore dacă este nevoie. Trebuie să facem front comun elevi, profesori, părinţi”, a mai spus inspectorul general şcolar Constantin Trăistaru.