Inspirat de cazul Caracal, un ucigaş ieşit din puşcărie a răpit, sechestrat şi violat timp de 2 zile o femeie

Un ucigaş ieşit din puşcărie anul trecut a răpit o tânără, a sechestrat-o şi a violat-o timp de două zile.

20 dec. 2019, 08:57
Inspirat de cazul Caracal, un ucigaş ieşit din puşcărie a răpit, sechestrat şi violat timp de 2 zile o femeie

Originar din Constanța, Stelică U. a fost eliberat condiționat din pușcărie în vara lui 2018, în baza recursului compensatoriu, după ce fusese condamnat la 23 de ani de pușcărie pentru omor deosebit de grav comis în noaptea de 3 spre 4 februarie 2001, în Capitală, scrie monitorulbt.ro. În mod normal, bărbatul urma să-și ispășească pedeapsa abia în 2022, dar instanța l-a eliberat mai devreme pe motiv că a executat fracția prevăzută de lege și a făcut pușcărie în condiții improprii. Anul acesta, individul, care moștenise o casă în comuna Havârna după decesul tatălui său, s-a gândit să vină în județul Botoșani.

Citeşte şi Surse. În câteva zile se emite rechizitoriul în cazul Caracal. Dincă, trimis în judecată pentru omor calificat

Inspirat din Cazul Caracal

Pe 25 august a.c., când țara vuia în urma cazului de la Caracal, unde un individ a răpit două tinere, le-a sechestrat și violat, după care le-a ucis, Stelică U. a pus în aplicare un plan diabolic, inspirat parcă din grozăvia din județul Olt. Bărbatul, care trăise ultimii ani din viață numai prin pușcării, a pătruns fără drept în locuinţa unei femei în vârstă de 72 de ani, din comuna Havârna, a imobilizat-o și a condus-o forţat la locuinţa lui situată în apropiere, iar timp de două zile a violat-o. Grozăvia a ieșit la iveală abia în 27 august, în momentul în care fiul femeii a mers la poliție și a anunțat că mama lui a dispărut fără urmă.

I-a mințit pe polițiști

În ziua cu pricina răpitorul tocmai își serba ziua de naștere. Cum toate indiciile conduceau spre Stelică U., polițiștii s-au dus direct la domiciliul acestuia. Iniţial, bărbatul a negat că femeia s-ar afla în locuinţa sa, însă unul dintre agenți a avut prezența de spirit să se uite pe o fereastră, iar în interiorul locuinței a observat-o pe victimă.

Polițiștii au intrat cu forța în locuință

Deși nu mai trecuseră prin astfel de misiuni și nu se mai confruntaseră cu situații de acest gen, polițiștii de la Havârna nu au mai stat pe gânduri. Cu toate că individul putea să riposteze violent, având în vedere trecutul infracțional, polițiștii au decis că ar putea fi prea târziu dacă solicită sprijin de la Inspectoratul Județean de Poliție. Așa că agenții au trecut la acțiune. L-au imobilizat pe bărbat şi au pătruns în interiorul imobilului.

Victima avea urme de agresiune

Femeia prezenta urme de violenţă pe trup şi a declarat că a fost sechestrată, violată şi bătută. Acuzat de violare de domiciliu, lipsire de libertate şi viol, Stelică U. a fost reținut și ulterior arestat preventiv, el fiind și în prezent în spatele gratiilor. Procesul se va judeca la Darabani, însă individul riscă să-și petreacă restul vieții în penitenciar.