Instalaţii petroliere din nordul Siriei, lovite de drone ale Turciei. Promisiunea lui Erdogan VIDEO

Mai multe drone turceşti au lovit instalaţii petroliere în nordul Siriei, la doar o zi după ce preşedintele Recep Erdogan anunţa că este mai hotărât ca niciodată să securizeze frontiera siriană împotriva atacurilor forțelor kurde.

24 nov. 2022, 16:36
Instalaţii petroliere din nordul Siriei, lovite de drone ale Turciei. Promisiunea lui Erdogan VIDEO
Instalaţii petroliere din nordul Siriei, lovite de drone ale Turciei. Promisiunea lui Erdogan

Instalaţii petroliere din nordul Siriei, lovite de drone ale Turciei. „Operațiunile noastre cu avioane, tunuri și drone sunt doar începutul. Determinarea noastră de a securiza toată frontiera noastră sudică cu o zonă sigură este mai puternică decât oricând”, a declarat Recep Erdogan, care a adăugat: „În timp ce vom continua neîntrerupt raidurile aeriene, vom lua măsuri împotriva teroriștilor și pe cale terestră, la momentul cel mai convenabil pentru noi”.

Citește și: Erdogan anunţă o posibilă „operaţiune terestră” în Siria. „Gheara Sabiei”, răspunsul Turciei după atentatul de la Istanbul

La doar o zi după aceste declaraţii, Reuters scrie că mai multe drone turceşti au lovit instalaţii petroliere de lângă oraşul sirian Qamishli, precum şi zona bogată în petrol Rumeilan, în apropierea căreia se află trupele americane, potrivit a trei surse din oraşele siriene Qamishli şi Hasaka. Mai mult, Turcia a intensificat atacurile cu drone în interiorul zonelor urbane, vizând înalţi oficiali militari din cadrul YPG (Unităţile Apărării Poporului).

Citeşte şi: Atentat terorist la Istanbul. O femeie a fost arestată. Ministru de interne turc: „Organizaţia teroristă PKK este responsabilă”. Un tată şi fiica sa de trei ani, printre victime

Conform unui oficial de la Pentagon, atacurile aeriene turceşti ameninţă siguranţa personalului militar american, iar escaladarea situaţiei pune în pericol ani de progres împotriva militanţilor Statului Islamic.