Atentat terorist la Istanbul. O femeie a fost arestată. Ministru de interne turc: „Organizaţia teroristă PKK este responsabilă”. Un tată şi fiica sa de 3 ani, printre victime

Persoana suspectată că a plasat duminică o bombă pe strada Istiklal din Istanbul, omorând cel puţin şase persoane pe această arteră comercială, a fost arestată, a anunţat luni ministrul de Interne turc Souleyman Soylu. Cel puţin şase oameni au murit, iar alţi 81 au fost răniţi, după ce o bombă a explodat în apropierea pieţei Taksim. Între victime sunt şi un tată şi fiica sa de 3 ani.

14 nov. 2022, 08:30
Atentat terorist la Istanbul. O femeie a fost arestată. Ministru de interne turc: „Organizaţia teroristă PKK este responsabilă”. Un tată şi fiica sa de 3 ani, printre victime

O persoana a fost arestata dupa atacul terorist de la Istanbul soldat cu cel putin 6 morti si 81 de raniti. Aici „miroase a terorism”, a spus preşedintele turc Recep Tayip Erdogan imediat după atentat si indicat ca o femeie ar fi provocat atentatul in spatele caruia s-ar afla celebra formaţiune PKK-Partidul Muncitorilor din Kurdistan.

Citeşte şi: Explozie puternică în Turcia. Momentul deflagraţiei a fost surprins de camere VIDEO UPDATE: MAE anunţă că nu sunt români răniţi

Ministrul de Interne a acuzat luni Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) că a provocat atacul din Istanbul. „Conform concluziilor noastre, organizaţia teroristă PKK este responsabilă” de atac, a afirmat oficialul turc.

Atacul, care nu a fost revendicat, s-a soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi, dintre care jumătate au necesitat spitalizare.

Ministrul Justiţiei, Bekir Bozdag, a făcut referire la o „geantă” aflată pe o bancă: „O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute şi, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie. Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire”, a explicat ministrul turc. „Fie această geantă conţinea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanţă”, a adăugat el.

Citeşte şi: VIDEO Două avioane s-au ciocnit în aer şi s-au prăbuşit peste public

PKK, considerată organizaţie teroristă de Ankara, dar şi de aliaţii săi occidentali, între care Statele Unite şi Uniunea Europeană, luptă împotriva guvernului turc de la mijlocul anilor ’80 şi a fost considerată deseori responsabilă de atacuri sângeroase comise pe teritoriul turc.