Instalaţiile de transport pe cablu de pe Valea Prahovei, oprite din cauza vântului puternic

Instalaţiile de transport pe cablu din staţiunile montane de pe Valea Prahovei au fost oprite, sâmbătă, din cauza vântului care ajunge la viteze de până la 120 de kilometri la oră.

RomaniaTV.net
02 feb. 2013, 15:22
Instalaţiile de transport pe cablu de pe Valea Prahovei, oprite din cauza vântului puternic

Telecabina din staţiunea Buşteni, care urcă în zona Babele, a fost oprită, în condiţiile în care vântul bate cu o viteză de peste 90 de kilometri la oră.

În schimb, în Buşteni funcţionează instalaţiile de transport pe cablu care deservesc domeniul schiabil Kalinderu, situat la o altitudine de sub o mie de metri.

Aproximativ două mii de turişti se află sâmbătă pe pârtiile Kalinderu 1 şi Kalinderu 2, unde stratul de zăpadă ajunge până la 40 de centimetri, dar şi în parcul de distracţii de la baza celor două pârtii.

În Sinaia toate instalaţiile de transport pe cablu care deservesc pârtiile de mare altitudine din Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, au fost oprite din cauza vântului puternic.

Sâmbătă a fost deschisă şi Pârtia Nouă, amenajată sub traseul telegondolei care urcă până la 1.400 de metri altitudine în Bucegi. Zăpada are o jumătate de metru, iar aproximativ o mie de turişti schiază ori se dau cu snowboard-ul pe această pârtie.

Şi la Azuga telegondola a fost oprită din cauza vântului puternic. În schimb, pârtiile Cazacu şi Sorica au fost practicabile, iar teleschiul şi banda rulantă au putut funcţiona, au declarat reprezentanţi ai administraţiei domeniului schiabil.

Pe cele două pârtii din Azuga, unde stratul de zăpadă depăşeşte jumătate de metru, se află sâmbătă aproximativ două mii de turişti.