Instalaţiile pe cablu din Sinaia au fost oprite. La cota 2.000 este vânt puternic, iar vizibilitatea este sub 20 metri

Veşti proaste pentru turiştii aflaţi la munte care voiau să schieze sau să dea cu placa duminică. Instalaţiile de altitudine din Sinaia nu vor porni din cauza vremii neprielnice.

03 ian. 2021, 11:48
Instalaţiile pe cablu din Sinaia au fost oprite. La cota 2.000 este vânt puternic, iar vizibilitatea este sub 20 metri
foto: gazetaph.ro

Instalaţiile pe cablu din Sinaia au fost oprite, duminică, pentru a transporta turiştii pârtiile din golul alpin. Vântul bate cu putere, iar pe cabluri s-a depus chiciură.

Administratorii instalaţiilor de transport pe cablu au decis ca Gondola Carp, Telescaunul Soarelui şi Teleschiul din Valea Soarelui să rămână oprite, având în vedere condiţiile meteo, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia.

Instalaţiile pe cablu din Sinaia au fost oprite

La altitudini mari, vântul bate cu putere, iar pe instalaţii s-a depus chiciură.

Vezi aici imagini LIVE de la telegondola din Sinaia

Instalaţiile pe cablu din Sinaia au fost oprite. Gondola spre cota 1400 funcţionează. Care este programul

În schimb, Gondola Sinaia, care face legătura între Cota 1000 şi Cota 1400, funcţionează până la ora 17:00, notează Agerpres.

Citeşte şi: Aglomeraţie la telegondola din Sinaia, în a doua zi din Anul Nou 2021. Sute de oameni stau la coadă. A fost cerut ajutorul jandarmilor

Oprirea instalaţiilor de altitudine din Sinaia vine după ce mii de turişti au urcat, sâmbătă, pe pârtiile din staţiunea montană.

Oamenii au aşteptat chiar şi aproape două ore la cozi uriaşe la instalaţiile de transport pe cablu. Din acest motiv, administratorii telegondolei au cerut suplimentarea efectivelor de jandarmi pentru a se asigura respectarea măsurilor de prevenţie impuse din cauza pandemiei.

„Noi am încercat să şerpuim coada, ca să se păstreze distanţa. Am solicitat şi ajutorul jandarmilor, ca să ne asigurăm că toată lumea păstrează distanţa şi poartă masca”, a spus Cătălin Ţicu, administratorul pârtiei, conform Antena3.

Citeşte şi: Veste bună pentru turiştii care se relaxează pe Valea Prahovei. Drumul care leagă Sinaia de cota 1400 a fost redeschis

Şi în prima zi din 2021, românii au luat cu asalt pârtiile de pe Valea Prahovei, dar şi munţii Apuseni.

Citeşte şi: Vaccinarea anti-COVID, accelerată după sărbătorile de Anul Nou. „Din 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”