Instanţa a hotărât. Cine este noul primar al Sectorului 5

Noul primar al Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost validat de o instanță a Judecătoriei de sector și urmează să-și intre în pâine la Primăria Sectorului 5.

08 oct. 2020, 13:58
Instanţa a hotărât. Cine este noul primar al Sectorului 5

Soluția de validare a fost data de un complet al instanței civile în urma unei ședințe care s-a desfășurat în Camera de Consiliu. Judecătorii au admis cererea de validare, astfel că Cristian Popescu Piedone va putea să-și ia mandatul de primar și să-și intre în pâine.

„Validează alegerea domnului Popescu Cristian-Victor Piedone în funcţia de Primar al Sectorului 5 Bucureşti. Prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al Sectorului 5 Bucureşti, care are obligaţia aducerii la cunoştinţă publică prin afişarea acesteia la sediul Primăriei Sectorului 5 Bucureşti, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare”, se arată în dispozitivul publicat pe portalul instanțelor de judecată.

Piedone a bătut palma cu PSD pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local Sector 5

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel în termen de două zile de la aducerea la cunoștință prin afișare la sediul Primăriei. Contestația se depune la Judecătoria Sectorului 5:

„Cu apel, care se depune la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică. Executorie. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 08.10.2020″.

Cristian Popescu Piedone a candidat la Primăria Sectorului 5 din partea PPU-SL și a câștigat alegerile locale din 27 septembrie surclasându-i pe ceilalți candidați susținuți de PSD, Daniel Florea care a obținut 25,64% şi PNL, Cristian Băcanu – 25,24%. Piedone a câștigat alegerile la primărie cu 28,08%.

Victoria sa a fost contestată la Biroul Electoral de Circumscripţie al Sectorului 5 de PSD Sector 5, PNL Sector 5, Alianţa USR PLUS şi Asociaţia Pro Rom Europa, care au solicitat renumărarea voturilor.

Într-o primă fază, Biroul Electoral al Sectorului 5 a admis sesizările, însă decizia a fost întoarsă la Biroul electoral al Municipiului București care a dispus ca voturile să nu fie renumărate.

„Ca urmare a analizei contestaţiilor prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse şi în lumina dispoziţiilor legale aplicabile, Biroul electoral al Circumscripţiei Municipiului Bucureşti constată că acestea sunt întemeiate”, se menţionează în hotărârea BEM.