Piedone a bătut palma cu PSD pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local Sector 5

Cristian Popescu Piedone a făcut o vizită fulger la sediul PSD. Primarul ales în Sectorul 5 a negociat cu liderii PSD majoritatea din Consiliul local. Social-democratii au decis să îl sustină pe Piedone, dar edilul şi-ar putea pierde mandatul dacă va fi condamnat definitiv în dosarul Colectiv.

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 13:31
Piedone a bătut palma cu PSD pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local Sector 5

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că a discutat la sediul partidului cu primarul ales al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, despre formarea unei majorităţi în Consiliul local, precizând că Piedone nu va intra în PSD.

„Am discutat despre majoritate”, a afirmat Ciolacu, la finalul întrevederii, scrie agerpres.ro. Întrebat dacă Piedone va intra în PSD, Ciolacu a spus: „Nu. Am vorbit despre majoritate. Dânsul face parte dintr-un alt partid, conform legii. Eu o să respect legile, în comparaţie cu mulţi. Ne cunoaştem de mult timp şi am avut o discuţie telefonică şi ne-am văzut”.

Primarul ales al Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a bătut palma cu liderii PSD pentru a forma o majoritate în CL Sectorul 5.

„PSD are numărul cel mai mare de consilieri locali în cadrul Consiliului local din Sectorul 5. Am ales să discut prima dată cu domniile lor pentru o posibilă majoritate în Consiliul Local. Pot să vă spun că se va forma o majoritate PPU-SL – PSD în cadrul Consiliului Local al Sectorului 5 în condiţiile în care eu, candidat şi primar ales, am pus câteva condiţii referitoare la formarea acestui consiliu – fără politică, singura politică în interesul cetăţeanului Sectorului 5”, a declarat primarul ales Cristian Popescu Piedone după întâlnirea de la sediul PSD.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre alegerea lui Piedone: „O surpriză totală. Nu înţeleg de locuitorii sectorului 5 au votat cu el”

Biroul electoral de circumscripţie a Municipiului Bucureşti a decis duminică faptul că nu se mai renumără voturile la Sectorul 1 şi Sectorul 5. Prin urmare, Cristian Popescu Piedone este primar la Sectorul 5. 

Citeşte şi: Victor Ponta: „Dacă-l alegi pe Fritz eşti frumos, deştept şi corect, dacă îl alegi pe Piedone eşti rău”

Potrivit rezultatelor BEC, Cristian Popescu Piedone (PPU-SL) a obţinut 28.08% din voturi, Daniel Florea – 25,64%, iar candidatul PMP, Cătălin Iliescu a obţinut 3.84%.