Studenta criminală de la Timişoara va naşte în penitenciar

Fosta studentă la Medicină Carmen Bejan, condamnată la închisoare pentru omor, va naşte în penitenciar, după ce Curtea de Apel Timişoara i-a respins, luni, recursul faţă de o sentinţă a Tribunalului Arad, în penitenciar urmând să aibă loc, miercuri, şi cununia civilă a tinerei cu tatăl copilului, relatează Mediafax.

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 12:31
Studenta criminală de la Timişoara va naşte în penitenciar

La Curtea de Apel Timişoara s-a judecat, luni, recursul înaintat de Carmen Bejan faţă de o decizie a Tribunalului Arad, instanţă care i-a respins solicitarea de a naşte în libertate şi de a-şi îngriji copilul pe o perioadă de un an.

Carmen Bejan a fost prezentă în faţa instanţei. „Vă rog să ţineţi cont de cererea mea şi să vă gândiţi la viitorul copilului”, le-a spus ea magistraţilor.

La Curtea de Apel Timişoara a sosit şi punctul de vedere solicitat de instanţă Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) cu privire la existenţa condiţiilor necesare pentru ca Bejan să nască în sistemul penitenciar.

În răspunsul ANP, se arată că există toate condiţiile necesare în acest sens.

Ca urmare, magistraţii Curţii de Apel Timişoara au decis să respingă recursul făcut de Carmen Bejan ca nefondat.

Decizia instanţei timişorene este definitivă.

Totodată, instanţa a obligat-o pe Carmen Bejan la plata unor cheltuieli de judecată în valoare de 200 de lei, din care 100 de lei avocatului din oficiu.

Pe de altă parte, Carmen Bejan se va cununa civil, miercuri, cu fostul deţinut Claudiu Şatran, tatăl copilului pe care condamnata urmează să îl nască.

Ceremonia va fi una restrânsă, conform familiei lui Bejan, şi va avea loc în incinta Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad, unde va merge un ofiţer de stare civilă, pentru că acolo îşi ispăşeşte pedeapsa fosta studentă la Medicină.

Mama lui Carmen Bejan a declarat că familia nu a decis încă dacă va participa la ceremonie. „Fata ne-a chemat, dar încă ne gândim dacă mergem. Va fi o ceremonie restrânsă, nu se pune problema de rochie de mireasă sau de alte pregătiri de nuntă”, a spus Emilia Bejan.

Întrebată de ce stă pe gânduri dacă să meargă la cununia fiicei, mama nu a răspuns, declarând din nou că familia urmează să ia o decizie.

La cununia care va avea loc în penitenciar pot participa doar părinţii şi fraţii mirilor.