Instanţa a decis: Copilul Elodiei, încredinţat surorii lui Cristian Cioacă

Judecătoria Piteşti a decis, marţi, să-l încredinţeze provizoriu pe băieţelul poliţistului Cristian Cioacă surorii acestuia pe perioada cât el este arestat, femeia solicitând instanţei plasamentul copilului în regim de urgenţă, cazul urmând a se judeca în 17 decembrie tot la Judecătoria Piteşti.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 14:56
Instanţa a decis: Copilul Elodiei, încredinţat surorii lui Cristian Cioacă

Potrivit reprezentanţilor Judecătoriei Piteşti, situaţia fiului Elodiei Ghinescu şi al lui Cristian Cioacă a fost discutată de către magistraţi, iar după câteva ore de deliberări aceştia au decis ca Patrick, în vârstă de opt ani, să rămână la sora poliţistului, transmite Mediafax.

„Până acum, de când Cristian Cioacă a fost arestat, băiatul de opt ani a locuit cu sora şi cumnatul lui Cioacă, iar reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Argeş au confirmat că băieţelul a fost bine îngijit şi se bucură de multă afecţiune. Practic în toată această perioadă sora lui Cioacă şi soţul ei au avut grijă de copil, l-au dus şi l-au luat în fiecare zi de la şcoală, acesta fiind un argument prezentat de noi în faţa instanţei”, a declarat avocata familiei Cioaca.

Sora şi cumnatul poliţistului Cristian Cioacă au stat, marţi, mai bine de cinci ore în sala Judecătoriei din Piteşti, aşteptând ca instanţa să se pronunţe asupra familiei unde va rămâne copilul pe perioada arestului poliţistului.

În condiţiile în care mama lui a fost declarată moartă, iar tatăl se află în arest, Direcţia de Protecţie a Copilului din Argeş a început o anchetă pentru a stabili condiţiile în care trăieşte acesta.

„Noi am constatat că băieţelul este bine îngrijit, sora lui Cristian Cioacă, care le-a cerut judecătorilor să îi acorde custodia minorului până ce tatăl său va ieşi din arest, decizia aparţine instanţei”, a declarat Teodor Pană, consilier juridic la DGASPC Argeş.

Copilul lui Cristian Cioacă este elev în clasa întâi la Şcoala Generală nr 16 din Piteşti, iar reprezentanţii şcolii spun că acesta are rezultate foarte bune.

Poliţistul Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul uciderii soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost arestat, miercurea trecută, de Curtea de Apel Bucureşti, care a admis recursul procurorilor faţă de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal Bucureşti.

După anunţarea hotărârii instanţei, Cioacă a fost ridicat de poliţişti de la locuinţa sa din Piteşti, încătuşat şi dus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş. Ulterior, Cioacă a fost dus la arestul central al Poliţiei Capitalei.

Şeful IPJ Argeş a dispus, miercuri seară, suspendarea din funcţie a inspectorului principal Cristian Cioacă.

În 7 februarie 2012, certificatul de deces al avocatei Elodia Ghinescu a fost eliberat, de către Primăria Câmpulung Muscel, după ce decizia de declarare a morţii acesteia a devenit definitivă şi irevocabilă, certificatul fiind depus la dosarul în care poliţistul Cristian Cioacă este cercetat pentru omor.

Anchetatorii au pus sechestru asiguratoriu asupra imobilului Elodiei Ghinescu, astfel că soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, nu l-a putut înstrăina.