Instanța a hotărât! Sfinxul și Babele din Bucegi aparţin judeţului Dâmboviţa. Decizia este definitivă

Sfinxul şi Babele din Bucegi au fost câştigate definitiv de județul Dâmboviţa. Curtea de Apel Piteşti a respins recursurile formulate de autorităţile din Prahova.

28 sept. 2022, 20:48
Instanța a hotărât! Sfinxul și Babele din Bucegi aparţin judeţului Dâmboviţa. Decizia este definitivă

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a anunțat că a câștigat definitiv în instanță procesul privind granița dintre județele Dâmbovița și Prahova. Astfel, conform deciziei instanței  monumentele Sfinxul și Babele din masivul Bucegi aparțin de județul Dâmbovița.

Citește și Sfinxul și Babele, câștigate în instanță de județul Dâmbovița. Cele două monumente naturale se află în județul Prahova!

„Victorie pentru Dâmbovița! După ani întregi de procese, mă bucur să vă anunț că Sfinxul și Babele din Bucegi aparțin județului Dâmbovița! Problema teritorială asupra celor două monumente, care se află pe raza comunei Moroeni, a fost tranșată astăzi fără a mai lăsa loc de interpretări. Disputa dintre județul nostru și Prahova se închide astăzi! Definitiv!”, a scris Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, miercuri pe Facebook.

Disputa dintre cele două judeţe, Dâmbovița și Prahova, a început în urmă cu mai mulţi ani şi a trecut prin mai multe instanţe. O primă instanţă care a pronunţat o decizie în această speţă a fost Tribunalul Dâmboviţa, în octombrie 2019, iar în septembrie 2020 Curtea de Apel Ploieşti, unde se judeca recursul, a admis o cerere de strămutare, dosarul fiind trimis la Curtea de Apel Piteşti care, în decembrie 2020, a casat sentinţa iniţială şi a trimis dosarul la rejudecare la Tribunalul Vâlcea.

Județul Dâmbovița a câștigat procesul și pe fond, însă Prefectura Prahova a reacționat spunând că monumentele naturale Babele şi Sfinx sunt şi rămân în domeniul public al oraşului Buşteni, indiferent de rezultatul final al procesului care vizează stabilirea liniei de hotar dintre cele două județe.

Citește și Cele mai pitoreşti locuri de camping din România. Unde îţi poţi lăsa cortul pentru a te bucura de privelişti impresionante