Cele mai pitoreşti locuri de camping din România. Unde îţi poţi lăsa cortul pentru a te bucura de privelişti impresionante

Dacă aveţi planuri de vacanţă şi nu vreţi să cheltuiţi o avere pe cazare, experienţa de a merge cu cortul ar putea fi una cu totul inedită. În staţiuni montane, la malul mării sau lângă Dunăre, există numeroase locuri de camping de unde puteţi alege.

23 iul. 2022, 07:08
Cele mai pitoreşti locuri de camping din România. Unde îţi poţi lăsa cortul pentru a te bucura de privelişti impresionante

Iată câteva dintre cele mai pitoreşti locuri de camping din România, unde vă puteţi relaxa într-un cadru natural de vis. Unele dintre ele sunt plasate în apropierea unor atracţii turistice pe care merită să le vizitaţi.

Cele mai pitoreşti locuri de camping de la munte

Pe Valea Prahovei, în staţiunea Cheia, puteţi încerca să vă cazaţi la campingul turistic „Moş Martin”. Puteţi dormi în cortul personal sau într-una dintre căsuţele din camping. Pădurea este aproape, iar râul de pe domeniu oferă o privelişte de vis. Iar Munţii Ciucas, Mânăstirea Ciucaş, Muntele Roşu sau Valea Teleajănului sunt cateva dintre atractiile zonei, potrivit ideipentruvacanta.ro.

Valea Berii din Cheia – Sursa foto: descoperalocuri.ro

Citeşte şi: Deliciul verii, secretele pentru cea mai gustoasă salată de ardei copţi. Cum să cureţi ardeii copţi pentru a nu ieşi amari

Cheile Bicazului

Puteţi găsi locuri de camping şi în zona Lacului Roşu. La doar patru kilometri  La doar patru kilometri de acest loc pitoresc, puteţi instala cortul într-un spaţiu special amenajat. Taxa este de 20 de lei pe noapte, iar vă puteţi aventura în Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş.

sursa foto: travel365.md

Babele şi Sfinxul

Puteţi admira peisaje montane impresionante din Bucegi, pe cărări de munte. În zona Sfinxului sau a Babelor, aveţi posibilitatea de a înnopta în zona de camping numită Caraiman.

Transalpina

Este cea mai înaltă şosea din România, construită într-una dintre cele mai spectaculoase zone din ţară. Deşi pare lung, drumul cu maşina e nelipsit de privelişti care-ţi taie respiraţia. Dacă vreţi să petreceţi câteva zile în natură, malurile râului Lotru sau a Lacului Vidra sunt ideale pentru a va instala cortul.

foto: gorjeanul.ro

Zone de camping lângă Lacul Mocearu

Dacă sunteţi în căutarea unui loc liniştit în care să vă petreceţi vacanţa, Lacul Mocearu din judeţul Buzău poate fi o alegere inspirată. Este accesibil cu maşina şi e înconjurat de păduri bogate şi poieniţe cu flori multicolore. Aici puteţi găsi multe zone în care puteţi instala cortul. August este luna concediilor, când Lacul Mocearu poate fi plin de turişti.

Sursa foto: pensiunealaculmocearu.ro

Locuri de camping la mare

Campingul 2 Mai vă oferă o privelişte a Mării Negre şi este acel loc în care poţi veni cu cortul, cu rulota sau puteţi închiria o căsuţă pe malul mării. În Vama Veche, zona Sandalandala este recunoscută pentru corturile sale colorate, de unde şi puteţi inchiria, la fel şi în Micul Golf, unde aveţi toalete si dusuri. Camparea costă aproape 30 de lei, pentru corturile mari. De asemenea, în Năvodari găsiţi mai multe locuri de campare, iar dacă veniţi cu maşina, veti achita în jur de 10 lei pe zi.

Citeşte şi: Lorena Buhnici, decizie radicală în scandalul momentului. N-a mai rezistat!