Instanţa menţine interdicţia de a părăsi România dată de procurori lui Blejnar

Curtea de Apel Bucureşti menţine interdicţia de a părăsi România dispusă de procurori în cazul lui Sorin Blejnar, instanţa respingând, miercuri, contestaţia fostului şef al Fiscului faţă de măsura preventivă luată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul său.

RomaniaTV.net
12 sept. 2012, 16:02
Instanţa menţine interdicţia de a părăsi România dată de procurori lui Blejnar

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, s-a prezentat, miercuri, în faţa instanţei pentru a cere judecătorului să ridice măsura interzicerii de a părăsi ţara.

Blejnar spune că nu are de gând să fugă din ţară, dar nu doreşte ca un drept să-i fie limitat atâta vreme cât nu există probe concludente în dosar care să-l incrimineze.

„Chiar nu am niciun plan să plec din ţară, dar este vorba de un drept care-mi este încălcat, dreptul la liberă circulaţie”, a declarat fostul şef de la Fisc.

Întrebat care vor fi argumentele pe care le va aduce în faţa judecătorului, Blejnar a răspuns: „Aceleaşi argumente pe care le-am adus de fiecare dată, că nu există nici măcar un indiciu minor că aş fi implicat în acest dosar”.

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar s-a ales cu o interdicţie să părăsească ţara pe 17 iulie. Procurorii au stabilit măsura după ce i-au adus la cunoştinţă lui Sorin Blejnar învinuirile care i se aduc într-un dosar de evaziune fiscală. Decizia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a fost contestată de Sorin Blejnar la Curtea de Apel Bucureşti.

Pe 23 iulie, contestaţia i-a  fost respinsă. Planurile de vacanţă ale lui Sorin Blejnar au fost stricate de judecători: aceştia nu i-au ridicat interdicţia de a părăsi ţara nici măcar temporar. Blejnar avea bilet la Jocurile Olimpice de la Londra.