Institutul de Biologie şi Clubul Sportiv Rapid, păgubite după mai multe schimburi de terenuri VIDEO

Şefii Institutului de Biologie şi de conducătorii Clubului Sportiv Rapid au rămas cu buza umflată după schimburi dubioase de terenuri. Afacerile au ceva comun: alimentează grupul de la Monaco şi sunt anchetate de autorităţi. În tranzacţii apar aceleaşi nume sonore: Dragoş Dobrescu şi Fabian Schwartzenberg, fratele patronului de la Realitatea Media. Materialul a fost filmat cu cameră ascunsă.

RomaniaTV.net
01 iun. 2012, 12:48
Institutul de Biologie şi Clubul Sportiv Rapid, păgubite după mai multe schimburi de terenuri VIDEO

Institutul de Biologie al Academiei Române a rămas, în urmă cu şase ani, fără curtea din faţă. După o retrocedare dubioasă, proprietarul a vândut terenul care a intrat în posesia lui Fabian Schwartzenberg. Am aflat cum s-au petrecut lucrurile chiar de la directorul institutului.

„Noi ne-am trezit pur şi simplu fără teren. S-a retrocedat către familia Căpăţână. Căpăţână le-a vândut azi, cumpărătorul de azi le-a vândut mâine, cel de mâine le-a vândut poimâine şi cam asta e. Noi am primit la Institut o înştiinţare, dar după ce s-a făcut punerea în posesie. Au venit cu cadastru şi cu fişa corpului de proprietate direct pe numele lui Căpăţână. În momentul în care au făcut matrapazlâcul, nemaiavând numere de dat pe Splaiul Independenţei, au intabulat pe cealaltă, pe „General Petre Popovăţ”. Deci ei au pus la cale!”, a declarat directorul Institutului de Biologie al Academiei Române.

Acelaşi procedeu s-a aplicat şi pe Calea Giuleşti, păgubit fiind clubul Sportiv Rapid. O altă retrocedare cu cântec, terenul ajungând apoi la acelaşi Fabian Schwartzenberg. Ulterior, acesta l-a vândut către Monolit Lake Residences SRL, controlată de omul de afacrei Dragoş Dobrescu. Pentru a afla amănunte despre afacere, am stat de vorbă cu preşedintelui clubului.

„Domnul preşedinte Zaharia a făcut reclamaţie la DNA. Înainte să demarăm procedurile de cadastru şi întabulare a venit o persoană care a spus că trebuie să deschidem porţile de acolo. Era şi întabulat! Şi cu adresă de poştă! Noi avem Calea Giuleşti 18, persoana respectivă avea 18A. Era Olga Cristea, o persoană care nu mai exista, cred că era moartă de mult. Olga Cristea de 82 de ani a fost împroprietărită printr-un teren retrocedat, ea avea pe lângă Bucureştiu şi i-a dat în curtea Rapidului. A împroprietărit-o şi ea vânduse lui Schwartzenberg. Actul de proprietate este pe numele lui Schwartzenberg”, a explicat preşedintele clubului Sportiv Rapid.