Institutul de Cercetări Electrotehnice transformă Agigea în groapă de gunoi

Institutul de Cercetări şi Proiectări Electrotehnice (ICPE) SA Bucureşti este una dintre instituţiile de elită în ştiinţa şi cercetarea românească, dovadă fiind şi faptul că a fost declarată societate comercială de interes strategic, încă din anul 2002, înainte de a fi privatizată, în 2007. ICPE derulează proiecte inovatoare în domeniul energiei, încă din anii '70, la Agigea funcţionând, de foarte mult timp, una din staţiile experimentale ale institutului de cercetări.

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 08:20
Institutul de Cercetări Electrotehnice transformă Agigea în groapă de gunoi

Toate bune şi frumoase, până ne lovim de vechile năravuri româneşti, practicate, iată, şi de minţile luminate din conducerea ICPE. Institutul este pe cale să acceseze, din informaţiile noastre, un proiect cu finanţare europeană pentru staţia de la Agigea, motiv pentru care a trecut, de dată recentă, la mutări masive pe terenul de peste 29.000 de metri pătraţi pe care-l deţine în această localitate, pe strada Meduzei. Concret, a demolat toate panourile solare din curtea staţiei, vechi de zeci de ani, pentru a elibera terenul, relatează cotidianul Replica Constanţa.

Problema este că lucrările s-au desfăşurat pe blat, la începutul lunii octombrie, fără nici un fel de autorizaţii de demolare din partea Primăriei Agigea şi a Inspectoratului în Construcţii. Mai mult, sutele de tone de deşeuri rezultate în urma demolărilor au fost aruncate total aiurea, unele pe faleza din Agigea şi chiar în mare, după cum se poate vedea în fotografiile alăturate. Blocuri uriaşe de beton au fost aduse pe faleză, exact pe locul unde, în curând, vor începe lucrările de reabilitare.

Citeşte mai multe despre lucrările Institutul de Cercetări Electrotehnice din Agigea pe Replica de Constanţa.