Institutul Marius Nasta intră în carantină pentru a nu rămâne fără măşti. „Stocul e foarte mic”

Institutul de pneumologie Marius Nasta intră în carantină, iar, în aceste condiţii, pacienţii nu vor mai putea fi vizitaţi de rude. Conducerea unităţii medicale a luat această decizie deoarece stocul de măşti sanitare s-a diminuat atât din cauza epidemiei de gripă, cât şi a persoanelor care ajugeau în spital şi, speriate de coronavirus, plecau cu câte o cutie de măşti în timpul vizitei.

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 14:45
Institutul Marius Nasta intră în carantină pentru a nu rămâne fără măşti. „Stocul e foarte mic”

„Sunt măști în spital, dar stocul e foarte mic”, a declarat Beatrice Mahler, managerul institutului, conform Digi24.

Managerul Institutului „Marius Nasta” a explicat că în ultimele trei luni din această lună consumul de măşti sanitare a crescut cu 30 la sută din cauza gripei sezoniere, dar şi dintr-un alt motiv neobişnuit.

„Probabil că evenimentele ultimelor săptămâni au creat și panică în rândul pacienților, pentru că de multe ori, persoane care veneau la Institutul Marius Nasta sustrăgeau întreaga cutie de măști puse la dispoziție pentru pacienți și pentru aparținători. Asta ne-a făcut să drămuim cu mare atenție resursele pe care le avem, pentru că e important să avem grijă de pacienții care sunt internați în institut”, a menţionat Beatrice Mahler.

Citeşte şi: Cum să ne ferim de CORONAVIRUS. 10 sfaturi ale Ministerului Sănătaţii

Din acest motiv, conducerea unităţii medicale a decis să instaureze carantina, ceea ce înseamnă că pacienţii nu vor mai putea fi vizitaţi de rude pe durata spitalizării.

„Cel mai mare pericol acum este epidemia de gripă, pacienții trebuie să fie protejați”, a menţionat directorul Institutului „Marius Nasta”.

Citeşte şi: Coronavirus în România: O mie de persoane sunt izolate la domiciliu, alte 17 în carantină