Institutul pentru Război: Putin încearcă să transfere vina pentru toate pierderile asupra acestui om

Institutul pentru Studiul Războiului și-a publicat cel mai recent raport, subliniind că agenția de presă rusă RBK a raportat pe 3 octombrie că Vladimir Putin l-a înlocuit pe generalul locotenent Alexander Juravliov cu generalul locotenent Roman Berdnikov în funcția de comandant al Districtului Militar de Vest, ale cărui unități operează în principal regiunea de nord-est a Harkovului.

04 oct. 2022, 09:19
Institutul pentru Război: Putin încearcă să transfere vina pentru toate pierderile asupra acestui om

Institutul pentru Studiul Războiului a adăugat că „Juravliev nu a mai fost văzut de ceva timp și că Putin a înlocuit doi comandanți ai unităților din Districtul Militar de Vest în doar două săptămâni”.

Înlocuirea comandantului şi schimbarea imaginii din fruntea Districtului Militar de Vest ar putea fi o încercare a lui Putin de a redirecționa furia din ce în ce mai mare față de pierderile ruse din regiunea Harkov, precum și o încercare de a înlătura criticile la adresa locotenentului general Alexander Lapin, comandantul districtului militar central, de care se leagă recentele eşecuri ale ruşilor din jurul localităţii Liman.

Citeşte şi Institutul pentru Război: Schimbări dramatice la Moscova, Putin se află într-o situaţie foarte periculoasă

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, Putin ar putea încerca să transfere vina pentru orice pierderi viitoare ale Rusiei în regiunile Harkov și Lugansk pe nou-numitul Berdnikov.

„Oficialii ruși l-au eliberat din arest pe directorul centralei nucleare Zaporojie (ZNPP), Ihor Murashov și probabil că continuă să submineze controlul ucrainean asupra centralei. Energoatom a raportat că armata rusă l-a reținut pe directorul general al ZNPP, Ihor Murașov, pe 30 septembrie și l-a eliberat pe teritoriul controlat al Ucraina pe 3 octombrie, după discuții cu directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Raphael Grossi. Este puțin probabil ca oficialii ruși să-i permită lui Murashov să revină la poziția sa la ZNPP”, mai scrie Institutul pentru Studiul Războiului.

Citeşte şi Ramzan Kadîrov îşi trimite fiii minori la război. „A sosit timpul ca ei să strălucească într-o luptă adevărată!”