Instructor auto,condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă după mai mulţi tineri ar fi fost înşelaţi

Un instructor auto din Vaslui a fost condamnat, joi, la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă după ce ar fi primit sume de până la 4.000 de lei de la cursanţi sau diverşi tineri, cu promisiunea că-i va ajuta să obţină ilegal permisul auto sau viza medicală necesară admiterii în structurile MApN.

RomaniaTV.net
30 mart. 2017, 18:19
Instructor auto,condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă după mai mulţi tineri ar fi fost înşelaţi

Tribunalul Vaslui l-a condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă pe Cristinel Coman, instructor auto şi profesor de legislaţie rutieră, care ar fi primit de la opt tineri sume cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei, cu promisiunea că-i va ajuta fie să obţină ilegal permisul auto, fie viza medicală pentru admiterea în structurile Ministerului Apărării Naţionale.

Magistraţii l-au mai obligat pe bărbatul din Vaslui să achite suma de 26.789 de lei reprezentând banii primiţi de către acesta de la martorii denunţători.

Sentinţa Tribunalului Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Potrivit anchetatorilor, instructorul auto ar fi pretins şi primit într-o primă fază, în perioada decembrie 2014 – iulie 2015, sume de până la 4.000 de lei de la patru persoane din judeţul Vaslui.

„În schimbul banilor, instructorul auto lăsa să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Vaslui şi asupra poliţiştilor examinatori, pentru ca persoanele în cauză să fie declarate admise la susţinerea examenului auto, fără îndeplinirea condiţiilor legale. De asemenea, suspectul a pretins şi primit de la un număr de alte patru persoane de pe raza judeţului Vaslui sume cuprinse între 2.000 de lei şi 4.000 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra medicilor din cadrul Spitalului Militar Galaţi, mai exact din cadrul comisiei de examinare medicală în vederea admiterii în atructurile Ministerului Apărării Naţionale”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, potrivit news.ro.

Cristinel Coman a fost arestat preventiv în urmă cu un an, ulterior fiind plasat sub control judiciar de către magistraţi.

Citeşte şi Vasluian reţinut după ce a furat un taximetru cu care a intrat într-un parc auto, unde a avariat mai multe maşini