Instrumentiştii de la Filarmonica din Focşani au concertat lângă calorifere VIDEO

Conducerea Ateneului Popular din Focşani a montat calorifere pe scenă, la un spectacol. Atât instrumentiştii cât şi spectatorii au suportat temperaturile scăzute.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 21:49
Instrumentiştii de la Filarmonica din Focşani au concertat lângă calorifere VIDEO

Ateneul focşănean este conectat la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic al oraşului şi dispune şi de o micro-centrală proprie. Cu toate acestea, în sala de spectacol nu erau mai mult de 14 grade Celsius. Aşa că s-a apelat la caloriferele electrice.

Am ales soluţia să punem instrumentiştilor câte un radiator în dreptul instrumentului. Cred că erau vreo 14-15 grade şi după temperatura s-a ridicat cu 2-3 grade maxim„, a spus Valentin Gheorghita, director Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” Focşani.

În ciuda frigului, cei 100 de spectatori prezenţi, printre care şi elevi, au urmărit recitalul cameral până la capăt, timp de o oră.

A fost extrem de frig, am stat cu căciula pe cap, am stat îmbrăcată. Mi s-a părut un pic trist drept să spun, mă gândeam cât de mult au învăţat oamenii aştia şi nu poţi să performezi în condiţii normale„, a spus prof. Gabriela Obodariu.

Ateneul Popular din Focşani a fost redeschis anul trecut, după ce a trecut prin ample lucrări de reabilitare. Se pare că acestea nu au reuşit să rezolve şi problema climatului optim din sala de spectacole, indiferent de vremea de afară.