Întâlnire a miniştrilor de Finanţe din zona euro, anulată din cauza Greciei

Liderii europeni au anulat o întâlnire a miniştrilor de Finanţe din zona euro, care ar fi trebuit să aibă loc miercuri, afirmând că Grecia nu a dat încă asigurările necesare legate de implementarea planului de austeritate, informează BBC.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 21:50
Întâlnire a miniştrilor de Finanţe din zona euro, anulată din cauza Greciei

Miniştrii au cerut Greciei să găsească economii de încă 325 de milioane de euro, iar întâlnirea ar fi urmat să aiba loc la Buxelles. Cu toate acestea, discuţiile vor fi înlocuite de o conferinţă prin telefon, a declarat preşedintele EuroGroup, Jean-Claude Juncker.

Atena are nevoie de înţelegerile salvatoare pentru a putea evita defaultul, din cauza datoriilor, luna viitoare, în condiiţile în care PIB-ul ţării este în continuă scădere. Miniştrii de finanţe au cerut Greciei să găseasca cele 325 de milioane de euro, în plus faţă de economiile de până acum, în schimbul împrumutului de 130 de miliarde de euro pe care ţara l-a primit.

Ultimul împrumut salvator a fost acceptat de liderii europeni în octombrie şi era condiţionat de adoptarea unor alte măsuri de austeritate menite să reducă deficitul bugetar.