Întâlnire Andrei Chiliman-Klaus Iohannis, înainte de trecerea fostului liberal la PDL

Andrei Chiliman, proaspăt înscris în PDL, a dezvăluit că, înainte de a trece în tabăra democrat-liberalilor, a avut o discuţie cu liderul interimar al fostului său partid, liberalul Klaus Iohannis.

RomaniaTV.net
18 iun. 2014, 07:34
Întâlnire Andrei Chiliman-Klaus Iohannis, înainte de trecerea fostului liberal la PDL

Andrei Chiliman, prim-vicepreşedinte PDL, a precizat, scrie ziare.com, că i-a transmis lui Klaus Iohannis că intenţionează să intre in PDL.

„M-am intalnit cu Iohannis acum vreo saptamana si ceva, i-am spus ce urmeaza sa fac, mi-a expus si proiectul lui privind PNL, privind aceasta fuziune. I-am spus ca il sprijin neconditionat. Nu am avut nicio discutie privind un posibil candidat unic”, a spus Băsescu, la B1 TV.

Totuşi, Chiliman s-a declarat optimist ca un candidat unic al dreptei poate sa castige cursa pentru Cotroceni.

Ce spune Klaus Iohannis despre înscrierea lui Andrei Chiliman în PDL

„O sa facem o analiza sociologica sa vedem care candidat e cel mai bine plasat in asa fel incat sa devina candidat unic al dreptei unite. Trebuie sa stim sa lasam toti de la noi in interesul public general. Romania are nevoie de un presedinte de dreapta in urmatorii patru ani. Daca mecanismul si analiza sunt facute corect, cel care are cele mai multe sanse trebuie sa mearga mai departe. Analizele arata clar ca un candidat unic al dreptei poate sa invinga candidatul stangii„, a adaugat Andrei Chiliman.

Potrivit acestuia, Victor Ponta nu are cum sa stranga voturi pentru a ocupa cea mai inalta functie in stat.

„Victor Ponta nu are de unde sa stranga atatea voturi incat sa ajunga presedinte”, a conchis Chiliman.

PDL a semnat un protocol de colaborare politica, luni, cu Initiativa Romania Liberala, in care se precizeaza ca cele doua formatiuni vor actiona impreuna pentru unificarea dreptei intr-un singur partid politic afiliat PPE.

Andrei Chiliman, a fost numit prim-vicepresedinte al PDL, in timp ce Vlad Moisescu este noul prim-vicepresedinte al PDL Bucuresti.

Andrei Chiliman S-A ÎNSCRIS în PDL. Primarul sectorul 1 a primit o funcţie de conducere