Întâlnire de gradul III fără surprize: Dinamo a pierdut amicalul cu Barcelona, scor 0-2

"Extratereştrii" de la FC Barcelona au venit în România cu toate vedetele din lot pentru amicalul cu Dinamo. S-au impus cu 2-0, goluri Messi şi Affelay, deşi publicul, nu aşa de numeros cum s-ar fi aşteptat organizatorii, s-ar fi aşteptat la un festival de goluri.

RomaniaTV.net
11 aug. 2012, 17:25
Întâlnire de gradul III fără surprize: Dinamo a pierdut amicalul cu Barcelona, scor 0-2

Naţional Arena a găzduit sâmbătă seară cel mai important meci de la inaugurarea sa. Pe gazonul celui mai modern stadion din România au păşit „extratereştrii” de la FC Barcelona, cea mai bună echipă a lumii în ultimii ani, care a întâlnit Dinamo într-un meci amical. Antrenorul catalanilor, Tito Vilanova, nu a făcut rabat de la nimic şi a trimis în teren toate vedetele din lot. După ce în prima repriză au dominat clar, având o posesie zdrobitoare, în partea a doua spaniolii au primit o replică ceva mai energică din partea „câinilor”. Meciul s-a încheiat cu scorul de 2-0 în favoarea Barcelonei, după ce Messi a deschis scorul în minutul 4, iar Affelay a închis tabela în minutul 90+2.

Lionel Messi a jucat în sfârşit pe Naţional Arena, după ce anul trecut nu a mai ajuns cu naţionala Argentinei la ceea ce ar fi trebuit să fie inaugurarea celui mai modern stadion de la noi din ţară. El a fost titular la Barcelona, alături de Xavi, Busquets sau Fabregas.

Componenţa echipelor:

DINAMO: Bălgrădean – Nica, D. Grigore, Koulibaly, Pulhac – Boubacar, C. Munteanu – C. Matei, Curtean, Alexe – Ţucudean. Antrenor: Dario Bonetti. Au mai jucat Cosmin Matei, Axente, Muşat, Rus şi Luchin.

FC BARCELONA: Valdes – Dani Alves, Pique, Bartra, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Fabregas – Pedro, Messi. A. Sanchez. Antrenor: Tito Vilanova.

La pauză, antrenorul catalanilor i-a scos pe Jordi Alba, Alexis, Fabregas, Pique, Dani Alves şi Busquets, trimiţându-i în teren pe Adriano, Affelay, Iniesta, Puyol, Montoya şi Sergio Roberto. Au mai intrat apoi Tello şi Fontas, în locul lui Pedro şi Xavi.

La partidă au asistat în jur de 50.000 de spectatori.