Întâlnire de taină a echipei lui Cîţu, la Vila Lac. Rareş Bogdan: Am convocat BPN pentru miercuri! Îl vom valida pe Dan Vîlceanu ca ministru!

Tabăra lui Florin Cîţu s-a întâlnit marţi seară, într-o şedinţă de urgenţă, la Vila Lac. Aici s-a decis o convocare a Biroului Politic Național, organismul de partid care alege miniștrii formațiunii.

17 aug. 2021, 21:49
Întâlnire de taină a echipei lui Cîţu, la Vila Lac. Rareş Bogdan: Am convocat BPN pentru miercuri! Îl vom valida pe Dan Vîlceanu ca ministru!

Întâlnire de taină a echipei lui Cîţu, la Vila Lac. Întâlnirea este organizată la solicitarea șefilor județeni PNL, nu la convocarea lui Ludovic Orban. Susținătorii premierului Florin Cîțu îl vor vota pe deputatul Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru de Finanțe. Este de așteptat ca liderul PNL Ludovic Orban să avanseze propriul candidat la șefia finanțelor.

Întâlnire de taină a echipei lui Cîţu, la Vila Lac. Rareş Bogdan: Am convocat BPN pentru marţi!

Rareș Bogdan a declarat, marți seara, după o întâlnire a liderilor din tabăra Cîțu, că, miercuri, Dan Vîlceanu va fi votat ministru al Finanțelor.

„Vom avea BPN mâine la 10:30. Am încercat ca acest BPN să îl convoace președintele actual al partidului, însă domnia sa nu a dorit acest lucru. Noi considerăm că România trebuie să fie condusă, să avem un ministru de Finanțe și îl vom valida pe Dan Vîlceanu ca ministru de Finanțe. Este o chestiune absolut firească, normală, e unul dintre specialiștii partidului nostru și e un om cu care Florin Cîțu poate lucra.

În negocierile pe care le-am avut aici în luna decembrie, Florin Cîțu a dorit un singur lucru, să aibă un ministru al Finanțelor cu care să poată lucra. Atunci a venit Alexandru Nazare, iar colaborarea, din păcate, nu a fost cea mai bună și lucrurile s-au viciat. 45 de zile a stat Florin Cîțu ca ministru al Finanțelor, mâine îl vom valida pe Dan Vîlceanu, va face jurământul, iar pe 22 august, data limită, vom avea ministru al Finanțelor“, s precizat Rareș Bogdan.

Dacă se va ajunge la vot, propunerea PNL pentru Ministerul de Finante va fi ales acel candidat care întrunește, prin vot secret, majoritatea voturilor exprimate. Dacă nu va reuși să-și impună favoritul, Orban ar putea încerca să blocheze desfășurarea ședinței.

Ludovic Orban ar putea propune la Finanțe, spun surse liberale, pe Lucian Heiuș, Ionel Dancă sau Tănase Stamule.

Discuțiile contradictorii din sânul PNL s-au înmulțit odată cu apropierea Congresului partidului. Săptămâna trecută au ieșit la iveala aspecte tulburi din trecutul premierului Cîțu, liderul partidului i-a reproșat luni premierului că a ascuns aceste lucruri, premierul l-a acuzat pe Orban că el se află în spatele dezvăluirilor, iar 24 de lideri județeni PNL s-au poziționat împotriva liderului PNL.

Este prima ședință a liderilor PNL după acest scandal în care taberele s-au acuzat reciproc de practici neortodoxe în lupta pentru puterea din partid și Guvern.

În această seară, liderii din jurul lui Florin Cîțu au o întâlnire informală la Vila lac.

Citeşte şi: Rareş Bogdan nu îi pune fiola lui Cîţu: Nu e ales de noi să fie stareţul Mânăstirii Rohia, nici pentru poziţia de patriarh