Întâlnire de taină între Guşă şi Blejnar, după audierile de la DNA din dosarul Marta

Acţionarul Realitatea Media Cozmin Guşă s-a întâlnit, marţi, cu fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, la scurt timp după ce fusese audiat la DNA într-un dosar privindu-l pe Codruţ Marta, informează România TV. Întâlnirea a avut loc în faţa casei lui Blejnar, iar Guşă purta pe cap o şapcă, probabil pentru a nu fi recunoscut prea uşor.

RomaniaTV.net
20 aug. 2013, 10:15

După ce a fost audiat la DNA într-un dosar privind o eventuală implicare a lui Codruţ Marta în preluarea Realitatea TV., Cozmin Guşă, acţionar Realitatea Media, a mers acasă la fostul şef al Fiscului, Sorin Blejnar, audiat, la rândul său, în cadrul anchetei privind dispariţia şefului său de cabinet.

Guşă le declarase procurorilor că nu are nicio legătură cu Sorin Blejnar şi nu îl cunoştea pe Marta, dar că va fi prezent la audierile din dosarul dispariţiei lui Codruţ Marta, pentru a furniza toate detaliile de care anchetatorii au nevoie. De asemenea, Guşă a mărturisit în faţa procurorilor că fostul şef de cabinet al lui Blejnar a fost administrator al unei societăţi de ştiri afiliate Realitatea Media pe vremea când era condusă de omul de afaceri Elan Schwartzenberg.

Guşă a fost fotografiat stând de vorbă cu Sorin Blejnar în faţa casei acestuia din urmă. Discuţia a durat câteva minute şi, foarte probabil, Cozmin Guşă l-a informat pe fostul şef al Fiscului despre detaliile din dosar pe care le luase la cunoştinţă în timpul audierilor. Nerăbdător să discute cu Guşă, Blejnar a ieşit din casă în picioarele goale.

Cozmin Guşă a fost audiat marţea trecută de procurorii anticorupţie în calitate de martor în dosarul în care se fac cercetări privind modul în care au fost vândute acţiunile Realitatea TV, potrivit Mediafax.

Cozmin Guşă a fost audiat, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat în calitate pentru a da declaraţii, în calitate de martor, în dosarul în care se fac cercetări în legătură cu modul în care s-a făcut preluarea acţiunilor Realitatea Media.

La ieşirea din sediul DNA, Guşă a spus că acest caz este desprins din cel în care este cercetată dispariţia lui Codruţ Marta, astfel că, implicit, a fost întrebat de anchetatori care a fost rolul acestuia în Realitatea Media.

Guşă a precizat că le-a spus anchetatorilor că, la un moment dat, Codruţ Marta a deţinut o funcţie de administrator al unei componente a grupului, respectiv agenţia de presă Newsin, făcând declaraţii despre vizitele lui Marta la această publicaţie.

Întrebat ce a declarat despre contribuţia lui Elan Schwartzenberg, Guşă a spus că nu a mai vorbit cu acesta dinainte de plecarea sa din ţară. El a precizat că oricum nu mai avea multe de discutat cu Schwartzenberg, după ce a acesta ar fi încercat să înstrăineze mărcile Realitatea unei firme din Marea Britanie.

„Din iulie 2012 nu l-am mai văzut. Probabil că l-am văzut ultima dată prin luna mai, când ne-am supărat după ce a încercat să înstrăineze mărcile Realitatea la o firmă din Marea Britanie, detaliu pe care l-am furnizat. Noi am intrat imediat atunci, în calitate de acţionari minoritari, în coordonarea grupului Realitatea. E un dosar vast. Eu am fost întrebat privind implicările posibile de la Realitatea Media. Elan Schwartzenberg, după cum bine ştiţi, nu s-a mai întors în ţară din iulie 2012”, a arătat Guşă.

Întrebat în legătură cu problema înstrăinării mărcilor, Guşă a arătat că din iulie 2012, de când a plecat Schwartzenberg, a reuşit readucerea mărcilor în patrimoniul Realitatea şi a arătat că doreşte să scoată această companie din insolvenţă „pe modelul Hidroelectrica” şi s-o readucă pe piaţă la nivel normal.

Guşă a mai spus că a fost întrebat şi despre legăturile sale cu Sorin Ovidiu Vîntu, arătând că le-a întrerupt în primăvara lui 2010, din iniţiativa sa, acesta fiind şi motivul pentru care nu a dorit să comenteze „prostiile spuse de un fost prieten”.

Anchetatorii au dezvăluit la începutul lui august că fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta, ar fi împrumutat o sumă mare de bani unui cunoscut om de afaceri, bani cu care acesta şi-ar fi deschis o televiziune în România. Potrivit surselor, citate de România TV, momentul în care Codruţ Marta s-a dus să-şi recupereze datoria a fost practic şi momentul în care acesta s-a făcut nevăzut.

Citeşte şi IPOTEZĂ ŞOC. Codruţ Marta ar fi fost răpit. Elan Schwartzenberg, implicat în dispariţie

Codruţ Marta a dispărut în luna mai a anului 2012 şi a fost dat în urmărire internaţională. A fost emis chiar un mandat de arestare în lipsă pe numele său.

Codruţ Marta este cercetat alături de fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, într-un dosar de evaziune fiscală în valoare de peste 15 milioane de euro.