Întâlnire de urgență între Rafila, Cercel, Tătaru și directorii OMS Europa. Anunțul transmis de specialiști

Pact al politicienilor pentru sănătate. Alexandru Rafila, Adrian Streinu Cercel, Nelu Tataru și reprezentantii OMS s-au întâlnit să discute măsurile care trebuie luate pentru a opri infectările.

03 nov. 2021, 13:21
Întâlnire de urgență între Rafila, Cercel, Tătaru și directorii OMS Europa. Anunțul transmis de specialiști

Întâlnire de urgență între Rafila, Cercel, Tătaru și directorii OMS Europa. Rafila a explicat lucrurile care ar putea să se întâmple după recomandările OMS Europa pentru combaterea valului patru al pandemiei în România.

Întâlnire de urgență între Rafila, Cercel, Tătaru și directorii OMS Europa. Anunțul transmis de specialiști

„E vorba despre o vizită unei delegații la nivel înalt, din partea Biroului Regional OMS pentru Europa, care cuprinde trei directori: directorul pentru situații de urgență, directorul executiv și directorul programului de vaccinare al OMS Europa. Dânșii vor veni împreună cu doamna care se află de 2-3 săptămâni în România, și care a făcut evaluări, inclusiv pe teren, ale situației.

Vor veni cu câteva recomandări. Rămâne să ascultăm recomandările lor, să le discutăm împreună cu comisiile de sănătate.

Avem nevoie de solidaritate, și nu numai de solidaritatea politică este vorba, ci și de a oamenilor, a societății. Numărul acesta enorm de decese care se înregistrează în aceste zile trebuie rapid scăzut.

Nu știu neapărat dacă o să fie nevoie iar să discutăm de legi. Important este să transmitem un mesaj care să mobilizeze lumea să ne ajute să trecem peste această perioada dificilă.”, a spus Rafila, pentru Antena 3.

Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel au propus un certificat verde temporar, la 10 zile de la prima doză
Specialiștii în sănătate, Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, au participat săptămâna trecută, în calitate de experți, la o întâlnire tehnică privind găsirea unor soluții imediate la criza sanitară, care a avut loc la sediul Guvernului.

Invitația a fost făcută de ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă. La discuții au mai participat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

În cadrul întâlnirii au fost enunțate mai multe măsuri posibile de implementat pe termen scurt pentru îmbunătățirea accesului pacienților COVID-19 la servicii ambulatorii și medicație antivirală.

Citește și: Alexandru Rafila se pregăteşte de guvernare: „Dacă aş spune nu, ar fi o fugă de responsabilitate”

Alexandru Rafila a transmis factorilor decidenți preocuparea care există în cadrul structurilor asociative din sănătate, educație, mediul de afaceri și HORECA, cu care a avut întâlniri în această săptămână, de a fi parte la procesul decizional privind managementul pandemiei, deoarece cei pe care îi reprezintă trebuie să sprijine aceste măsuri care le afectează viața și activitatea.

”Întâlnirea de azi demonstrează responsabilitatea PSD de a sprijini activ efortul privind lupta împotriva pandemiei. Este nevoie ca toți specialiștii în sănătate să se așeze la aceeași masă și să găsească cele mai bune soluții pentru a trece împreună peste acest moment deosebit de greu”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.