Reuniune a liderilor USD la Guvern. La discuţie a participat şi preşedintele UDMR

Liderii partidelor din USD s-au întâlnit miercuri dimineaţă la Palatul Victoria pentru a stabili ce strategie vor aplica în privinţa noului program de guvernare, cerut de Traian Băsescu, transmite România TV. La discuţie a participat şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

RomaniaTV.net
05 mart. 2014, 08:24
Reuniune a liderilor USD la Guvern. La discuţie a participat şi preşedintele UDMR

Alături de prim-ministrul Victor Ponta, la Guvern mai sunt președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, vicepremierii Liviu Dragnea și Gabriel Oprea, dar și președintele UDMR, Kelemen Hunor, și liderul PC, Daniel Constantin.

Guvernul Ponta III a trecut de Parlament, dar, pentru a funcţiona, fiecare ministru are nevoie de semnătura preşedintelui Traian Băsescu, după cum arată Constituţia.

Şeful statului a declarat că nu va semna numirile noilor miniştri dacă noul Guvern nu va prezenta un nou program de guvernare, pe care să şi-l asume în Parlament. Băsescu a declarat că vechiul program de guvernare aparţine unor formaţiuni politice ce nu mai formează structura actuală a Guvernului. Iar, potrivit Constituţiei, în momentul în care se modifică structura guvernamentală, este nevoie de asumarea unui nou program de guvernare.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seara, că „cea mai rapidă soluţie”, pe care i-a şi propus-o premierului Victor Ponta, este aceea a adoptării, miercuri, în Guvern, a noului program de guvernare, asupra căruia să fie asumată apoi răspunderea în Parlament.

Marţi, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat că parlamentarii PDL şi cei ai PMP au atacat la Curtea Constituţională Hotărârea Parlamentului privind noua componenţă a Guvernului.