Întâlnire istorică între Marcel Ciolacu şi premierul Ungariei Viktor Orban: „Este începutul unei frumoase prietenii”

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire informală cu premierul Ungariei, Viktor Orban, în cadrul vizitei private pe care acesta o efectuează în România, anunţă Executivul miercuri.

19 iul. 2023, 14:57
Întâlnire istorică între Marcel Ciolacu şi premierul Ungariei Viktor Orban: „Este începutul unei frumoase prietenii”

Premierul Ciolacu a salutat susţinerea manifestată de guvernul ungar pentru eforturile României de aderare la Spaţiul Schengen şi a exprimat speranţa că Ungaria va continua să fie un aliat al ţării noastre în această privinţă. De la Bucureşti, Viktor Orbán se va deplasa la Băile Tuşnad, unde se va desfăşura cea de-a 32-a ediţie a Universităţii de Vară, potrivit MTI. Orban a scris pe pagina sa de Facebook că este începutul unei frumoase prietenii.

Potrivit Executivului, ”premierul Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relaţiilor româno-ungare, partea română îşi doreşte să menţină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă şi concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetăţenilor din cele două state”.

Premierul Ciolacu a salutat susţinerea manifestată de guvernul ungar pentru eforturile României de aderare la Spaţiul Schengen şi a exprimat speranţa că Ungaria va continua să fie un aliat al ţării noastre în această privinţă”, arată comunicatul oficial.

”Cei doi premieri au discutat despre iniţierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele ţări. De asemenea, premierul român a subliniat necesitatea intensificării investiţiilor companiilor româneşti în Ungaria”, mai arată Guvernul.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, anunţ important pentru părinţii copiilor plecaţi în străinătate şi victimele violenţei domestice

De asemenea, ”în perspectiva preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către Ungaria în primul semestru al anului viitor, a avut loc şi un schimb de opinii pe tema priorităţilor la nivel european”.

”În cadrul întâlnirii, premierul Ciolacu a evidenţiat şi importanţa transmiterii de mesaje de susţinere a solidarităţii şi unităţii la nivelul Uniunii Europene, a sprijinului UE şi NATO pentru Ucraina în contextul agresiunii militare a Rusiei”, subliniază comunicatul.

De la Bucureşti, Viktor Orbán se va deplasa la Băile Tuşnad, unde se va desfăşura cea de-a 32-a ediţie a Universităţii de Vară, potrivit MTI.

Premierul Viktor Orban a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie de la întâlnire, alături de comentariul: ”Acesta este începutul unei frumoase prietenii”.

Citeşte şi: Camera Deputaţilor schimbă furnizorii pentru cantină. Aleşii vor meniuri de două feluri de mâncare, plus desert, cu doar 24 de lei