Întâlnire Merkel-Hollande-Poroşenko la Minsk, înainte de negocierile cu Putin

O întâlnire Merkel-Hollande-Poroşenko are loc la Minsk, înainte de negocierile cu Putin.

11 feb. 2015, 17:36
Întâlnire Merkel-Hollande-Poroşenko la Minsk, înainte de negocierile cu Putin

UPDATE: Discuțiile în așa-numitul „format Normandia” între liderii rus, ucrainean, german și francez continuau la Minsk de peste cinci ore, în noaptea de miercuri spre joi, neținând cont de faptul că a trecut deja acolo de miezul nopții. Această rundă de discuții de examinare a căilor de soluționare pașnică a conflictului din Ucraina a depășit deja cele cinci ore ale reuniunii între Vladimir Putin, Francois Hollande și Angela Merkel la Kremlin pe 6 februarie și de asemenea discuțiile ce au precedat-o între președintele francez și cancelarul german cu liderul ucrainean Petro Poroșenko pe 5 februarie la Kiev, notează agenția TASS, recepționată de AGERPRES.

Președintele francez François Hollande și cancelarul german Angela Merkel, sosiți miercuri la Minsk, vor avea mai întâi în capitala belarusă o întâlnire cu liderul ucrainean Petro Poroșenko, după care vor urma negocierile cu șeful statului rus Vladimir Putin, în cadrul summitul „ultimei șanse”, au indicat surse din delegația franceză, citate de AFP, potrivit Agerpres.

Hollande și Merkel au fost primii dintre cei patru lideri care au sosit la Minsk, după care la puțin timp a urmat Poroșenko. Vladimir Putin a sosit la o oră după aceștia.