Întâlnire USL-UDMR, la Parlament. Crin Antonescu, către jurnalişti: Doriţi puţină apă?

Liderii USL şi UDMR au la această oră o întâlnire la Palatul Parlamentului, informează România TV. Întrebat de jurnalişti despre discuţiile din spatele uşilor înschise, Crin Antonescu le-a răspuns: "Doriţi un pahar cu apă?".

12 dec. 2012, 15:57
Întâlnire USL-UDMR, la Parlament. Crin Antonescu, către jurnalişti: Doriţi puţină apă?

Întâlnirea dintre liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, şi cei ai UDMR, Kelemen Hunor şi Laszlo Borbely, are loc în biroul preşedintelui Senatului.

Întrebat de jurnalişti despre discuţiile din interior, Crin Antonescu a răspuns: „Doriţi ceva? Apă? Pâine? Informaţii nu am. Când avem informaţii, vă chemăm noi. Mă gândesc doar că e incomod”.

„Este practic o întâlnire informală şi cumva întâmplătorare  Subiectele bănuiesc că sunt uşor de ghicit.  N-o să spun că discutăm despre vreme. Când vor fi lucruri de comunicat, informaţii semnificative pentru dvs., pentru minunaţii dvs. telespectatori, ascultători, ce mai sunt, vi le vom pune la dispoziţie”, a adăugat Antonescu, la întrebările insistente ale jurnaliştilor.

Întrebat dacă se va discuta despre cum vor fi alocate funcţiile în viitorul Parlament, şeful PNL a spus că „există un  tronson de discuţii şi în această privinţă„.

Întrebat dacă va iniţia discuţii cu UDMR privind o posibilă colaborare în Parlament, Antonescu a răspuns: „Există şi acest subiect, care este un subiect deschis.”

În ceea ce priveşte discuţiile despre o posibilă cooptare a UDMR la guvernare, liderul PNL nu a mai fost la fel de categoric:Despre lucrurile acestea am mai discutat. Nu am noutăţi a vă comunica. Vreţi puţină apă, vă mai întreb o dată?”

La sosire, Laszlo Borbely a precizat că obiectul discuţiilor vizează modul în care vor fi alocate funcţiile în noul Legislativ.

În biroul lui Antonescu se mai află preşedintele PC, Daniel Constantin, alături de Bogdan Ciucă, dar şi omul de afaceri Sebastian Ghiţă, ales deputat PSD. La discuţii se mai află secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, şi liberalul Dan Radu Ruşanu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că nu crede că mai este nevoie de o întâlnire a sa cu liderii UDMR atâta vreme cât reprezentanţii formaţiunii maghiare au discuţii cu premierul Victor Ponta, dar şi-a arătat deschiderea pentru o eventuală discuţie, dacă UDMR „simte nevoia”.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri la prânz, că vede o colaborare „liniştită şi constructivă” cu USL, arătând că pentru UDMR ar fi oportun ca întrevederea cu USL să aibă loc cât mai repede.

Întrebat dacă o eventuală colaborare a UDMR cu USL va fi la nivel parlamentar sau la nivel guvernamental, Kelemen a precizat: „Vedem o colaborare liniştită şi constructivă. După întâlnire vă dăm toate datele”.

El a precizat că întrevederea dintre UDMR şi USL va fi stabilită de către el şi de către premier, arătând că ar fi oportun, pentru UDMR, ca această întrevedere să aibă loc cât mai repede.

„Nu avem nicio întâlnire programată. Nu avem stabilită nicio întâlnire. Ea ar fi oportună în orice moment, dar asta, când vom stabili, vă anunţăm”, a spus Kelemen Hunor.