Întâlnire-şoc la Kremlin între Hamas şi Vladimir Putin. La discuţii a fost prezent şi un înalt oficial din Iran

O delegaţie a Hamas, gruparea islamistă palestiniană care controlează Fâşia Gaza, se află într-o vizită la Moscova. printre membrii delegaţiei se numără şi Abu Marzook, un important lider al organizaţiei teroriste.

26 oct. 2023, 18:43
Întâlnire-şoc la Kremlin între Hamas şi Vladimir Putin. La discuţii a fost prezent şi un înalt oficial din Iran
Întâlnire-şoc la Kremlin între Hamas şi Vladimir Putin. La discuţii a fost prezent şi un înalt oficial din Iran

Întâlnire-şoc la Kremlin între Hamas şi Vladimir Putin. Anunţul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, într-o conferinţă de presă, fără a oferi alte detalii. La rândul ei, agenţia de ştiri Ria Novosti, care citează o sursă din delegaţia palestiniană, a declarat că Abu Marzook, un important oficial Hamas, se numără printre membrii delegaţiei aflate în vizită la Moscova.

Citeşte şi: VIDEO Rusia testează, sub supravegherea lui Putin, noi rachete balistice. Kremlinul a votat retragerea din acordul de interzicere a testelor nucleare

Rusia a afirmat în repetate rânduri că actuala criză din Orientul Mijlociu este rezultatul eşecului diplomaţiei americane, şi a cerut o încetare a focului între Israel şi Hamas şi reluarea discuţiilor pentru a se ajunge la un acord de pace. Rusia are legături cu toţi actorii cheie din Orientul Mijlociu, inclusiv cu Israelul, Iranul, Autoritatea Palestiniană şi Hamas. În acest context, Maria Zaharova a precizat că adjunctul ministrului de externe iranian, Ali Baghiri Kani, se află şi el în prezent în vizită la Moscova şi a discutat cu adjunctul ministrului de externe rus, Mihail Galuzin. Baghiri Kani este principalul negociator iranian în domeniul nuclear.

Citeşte şi: Cât costă o zi de război în Israel. Ministrul de Finanțe de la Tel Aviv a aruncat bomba: „Bugetul va fi modificat”

Agenţia oficială TASS relatează că şi liderul Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, este aşteptat la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să spună exact când va sosi Mahmoud Abbas. „Vom anunţa data în timp util”, a declarat Dmitri Peskov, care a spus că este de aşteptat ca cei doi lideri să discute în principal despre situaţia din Orientul Mijlociu.