Traian Băsescu s-a întâlnit cu Barack Obama în Polonia FOTO

Traian Băsescu s-a întâlnit, marţi, la Varşovia, cu preşedintele SUA, Barack Obama. Şeful statului participă, timp de două zile, la ceremoniile dedicate sărbătoririi a 25 de ani de libertate în Republica Polonă. 

RomaniaTV.net
03 iun. 2014, 07:15

Preşedintele Traian Băsescu a sosit marţi, la ora 16,00 (ora României), la Palatul Prezidenţial din Varşovia, şi a participat la dejunul de lucru oferit de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, şi de preşedintele Republicii Polone, Bronislaw Komorowski. 

De asemenea, de la ora 19,00 (ora României), preşedintele Băsescu a participat la decernarea Premiului ‘Solidaritatea’.

Miercuri, de la ora 12,30 (ora României), în Piaţa Castelului Regal din Varşovia, şeful va participa la Ceremonia oficială dedicată sărbătoririi a 25 de ani de libertate în Republica Polonă.

ANUNŢUL Casei Albe: Barack Obama se va întâlni cu liderii ţărilor central şi est-europene, inclusiv România

Preşedintele american Barack Obama, care se va afla marţi şi miercuri în Polonia, se va întâlni cu liderii ţărilor aliate din Europa Centrală şi de Est, între care şi România, a anunţat vineri consilierul adjunct pentru Securitate Naţională, Ben Rhodes, potrivit site-ului Casei Albe.

Preşedintele american va efectua un turneu european în trei ţări: Polonia, Belgia şi Franţa.

Deplasarea lui Barack Obama în Polonia va fi efectuată în scopul de a reasigura ţările din Europa de Est în privinţa angajamentului Statelor Unite pentru apărarea securităţii lor, după ce Rusia a preluat controlul asupra peninsulei ucrainene Crimeea.

Statele Unite şi Polonia vor găzdui, marţi după-amiază, o întâlnire cu aliaţii lor apropiaţi din Europa Centrală şi de Est. La întâlnire vor participa, în afară de Statele Unite şi Polonia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, România şi Slovacia.

Miercuri, Obama va avea o întrevederea cu preşedintele ales al Ucrainei, Petro Poroşenko, după care va merge la Castelul Regal, unde va susţine un discurs.

După Varşovia, Obama se va deplasa în Belgia, unde va participa la summitul G7, la Bruxelles. Summitul G7 are loc după excluderea Rusiei din G8 şi anularea reuniunii de la Soci, măsuri luate în urma intervenţiei Moscovei în Ucraina.

Liderul american va merge ulterior la Paris, joi, unde se va întâlni cu preşedintele François Hollande.