Întâlnirea cu părintele Calistrat din Ierusalim îi va rămâne pentru totdeauna în minte! Credincioasa n-a uitat nici acum ce i-a spus: „Am simţit că mi-a dat toată puterea din această lume”

O credincioasă a povestit experiența întălnirii cu părintele Calistrat în Ierusalim. Enoriașa l-a întâlnit pe duhovnic într-o perioadă foarte grea din viața ei și spune că nici până astăzi nu a putut să uite cuvintele adresate de acesta.

04 dec. 2022, 16:33
Întâlnirea cu părintele Calistrat din Ierusalim îi va rămâne pentru totdeauna în minte! Credincioasa n-a uitat nici acum ce i-a spus: „Am simţit că mi-a dat toată puterea din această lume”

Maria a povestit pe pagina sa de Facebook cum l-a cunoscut pe părintele Calistrat și care sunt vorbele pe care i-au schimbat complet percepția asupra vieții.

„L-am cunoscut în urmă cu doi ani pe CALEA CRUCII, la Ierusalim. Așezat pe caldarâm, privea lumea care trecea. Grupul nostru trecuse, eu şi mama am rămas în urmă, frânte de durere. Moartea fratelui meu ne frânsese sufletul. M-am apropiat și cu lacrimi pe obraji am spus: ,,Binecuvântaţi, părinte!”.

M-a binecuvântat. Am simţit că mi-a dat toată puterea din această lume. Cu glasul blând mi-a spus: ,,La noapte mergi la biserica Sfântului Mormânt și aprinde acolo o lumânare pentru fratele tău”. Am rămas înmărmurită! De unde știa că eu voi fi în acea noapte la Sfânta Liturghie la biserica Sfântului Mormânt? De unde știa de moartea fratelui meu, Ştefan? Doar Dumnezeu are răspunsul… Doamne, te rog ai milă și vindecă durerea robului tău, părintele Calistrat.” a scris Maria, pe contul personal de Facebook.

Dezvăluirile Mariei vin la scurt timp după scandalul declanșat de o filmare apărută în spațiul public, în care părintele Calistrat a lovit o enoriașă.

Scandalul izbucnit după ce părintele a lovit o enoriașă

Ulterior, părintele Calistrat a prezentat scuze pentru faptele sale când a lovit o enoriaşă în curtea mănăstirii și o numeşte întâi ”manifestarea mea infantilă şi nedemnă”.

„După prima săptămână de post al bucuriei, am putut străbate cu mintea printre avalanşele de insulte care de care mai dure şi mai pătimaşe. Cuvinte grele, replici dure, tot felul de confecţii verbale răutăcioase izvorâte din prisosul unor inimi pline de dreptate, justiţie, adevăr, sau păreri bine construite în ceea ce priveşte o faptă negheobă săvârşită la un moment de neatenţie şi neluare aminte. Un moment în care sigur Duhul Sfânt pleacă de la om, cum mi s-a întâmplat şi mie”, a spus pr. Calistrat în deschiderea mesajului său.

Calistrat spune că și-a ieșit din fire și că fapta lui e incalificabilă

„Mai întâi lui Dumnezeu şi celor bine credincioşi le cer iertarea creştină, pentru că le-am tulburat liniştea postului, a sufletului şi a minţii, prin proasta ieşire din fire, şi gestul brutal de răfuială cu cele două femei mici sufleteşte şi moral.

Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă şi demnă de pedeapsa primită, atât din partea superiorilor, a publicului, a societăţii consternate de un gest injust, pe fondul unor ambiţii feminine, provocate în formă continuă, instigând la dezordine în timpul slujbelor, însă raportate la persoana mea, omul iute şi neatent în momentul nedorit, s-au petrecut cele ştiute.

Nu sunt supărat, nici afectat, trebuie să mulţumim Domnului şi pentru ocară”, a mai spus preotul.