Întârzieri de şapte ore pe aeroportul Otopeni la o cursă aeriană Bucureşti-Barcelona. Oamenii s-au întins pe jos

O aeronavă aparţinând companiei spaniole Iberia Airlines a înregistrat întârzieri de şapte ore la decolarea de pe aeroportul Otopeni, în această dimineaţă. Unul dintre pasageri susţine că oamenii s-au aşezat inclusiv pe jos în aşteptarea noului zbor. 

05 iul. 2016, 05:57

Avionul aparţinând companiei Iberia Airlines ar fi trebuit să decoleze de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni marţi dimineaţă la ora 04.10, însă conform panoului de informare cursa va pleca spre Barcelona abia la ora 11.25, adică la mai bine de şapte ore de la ora programată a zborului. 

„Pasagerii care aveau zbor spre Barcelona azi dimineata la 4:10 asteapta de mai mult de trei ore cu copii mici, in picioare sau asezandu-se pe jos. Aroganta angajatilor aeroportului nu ajuta deloc la rezolvarea situatiei. Aeroportul Otopeni, poarta de imbarcare 57”, s-a arătat nemulţumit unul dintre călători care a transmis la redacţia RomaniaTV.net şi o fotografie din sala de aşteptare.

Iberia Líneas Aéreas de España, de obicei prescurtat Iberia, este compania aeriană naţională a Spaniei, cea mai mare din această ţară, cu sediul în Madrid, şi a patra mare companie din Europa. Împreună cu Iberia Regional formează Grupul Iberia. Bazele sale principale sunt Aeroportul Madrid-Barajas şi Aeroportul Barcelona El Prat.

Iberia este cea mai importantă companie aeriană care oferă zboruri între Europa şi America Latină. Linia operează ca membru fondator al OneWorld în peste 200 de destinaţii din toată lumea: Africa, America, Asia şi Europa. 

Flota cuprinde peste 400 de aeronave de tipurile: Airbus A-319, Airbus A-320, Airbus A-321, Airbus A-340/300, Airbus A-340/600.