Întârzieri în prima zi de circulaţie a trenurilor care leagă Gara de Nord de Aeroport

Potrivit CFR, din cauza unor probleme tehnice neprevăzute, trenurile care leagă Gara de Nord de aeroportul Otopeni au înregistrat întârzieri încă din prima zi de circulaţie.

13 dec. 2020, 10:46
Întârzieri în prima zi de circulaţie a trenurilor care leagă Gara de Nord de Aeroport

Întârzieri în prima zi de circulaţie a trenurilor care leagă Gara de Nord de Aeroport. Acestea au început să circule în noaptea de sâmbătă spre duminică, însă au apărut deja primele probleme.

Întârzieri în prima zi de circulaţie a trenurilor care leagă Gara de Nord de Aeroport. Explicaţiile CFR

Dat fiind faptul că este prima secție de cale ferată, pe care se aplică sistemul de operare de tip „cadențat”, pe o linie nouă și cu o instalație nouă, au apărut aceste probleme tehnice, însă ele au fost deja identificate și vor fi rezolvate în scurt timp, spune compania într-un comunicat de presă.

Citeşte şi De ce trenurile spre aeroport nu pot circula decât la 50 de minute? „Soluţia e o linie dublă de cale ferată”

CFR dă asigurări că problemele de ordin tehnic vor fi remediate operativ, iar trenurile pe relația Gara de Nord – Aeroport vor circula în condiții normale.

Trenurile Gara de Nord București – Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni au încept să circule de duminică, odată cu intrarea în vigoare a noului plan de mers al trenurilor.

Ruta are 19 km și poate fi parcursă în circa 20 -25 de minute.

CFR Infrastructă a anunțat miercuri că 72 de trenuri vor circula între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, acestea fiind operate de CFR Călători, Regio Călători și Transferoviar Călători.