Întârzieri pe aeroporturile Henri Coandă şi Băneasa, pentru degivrarea avioanelor. Cum se circulă pe drumurile naţionale

Compania Naţională de Aeroporturi anunţă că activitatea pe aeroporturile Henri Coandă şi Băneasa - Aurel Vlaicu se desfăşoară normal, dar în condiţii de ninsoare, înregistrându-se întârzieri de sub 30 de minute la unele curse din cauza operaţiunilor de degivrare. Pe drumurile naţionale ninsoarea îngreunează circulaţia, iar utilajele nu pot interveni.

RomaniaTV.net
15 ian. 2019, 06:44
Întârzieri pe aeroporturile Henri Coandă şi Băneasa, pentru degivrarea avioanelor. Cum se circulă pe drumurile naţionale

„Întârzieri minime (sub 30 minute) la unele curse, ca urmare a operaţiunilor de degivrare. Suprafaţa de mişcare este curată; se intervine constant pe piste, platforme, căi de  rulare pentru indepărtarea zăpezii”, anunţă compania într-un comunicat.

Majoritatea regiunilor, inclusiv Capitala, se află  până miercuri sub cod galben de ninsori  şi vânt.

Restricții de tonaj, din cauza ninsorii abundente 

Din cauza ninsorilor abundente si viscolului care produc vizibilitate redusă, CNAIR si Poliția Rutieră au decis restricționarea circulației pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 11, între Poiana Sărată și Bacău (km 90+000 – km 175+450).                                               

De asemenea, s-au decis restricționarea circulației pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 67C, între Novaci și Rânca.

Accident pe Autostrada A2

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 23, pe sensul de mers către litoral, în zona localităţii Brăneşti, judeţul Ilfov, şoferul unui autocamion a derapat pe carosabilul acoperit cu zăpadă, capul tractor intrând în şanţ, iar remorca ocupând banda de urgenţă şi jumătate din prima bandă. Nu au rezultat victime în urma impactului, circulaţia rutieră este restricţionată pe prima bandă până la degajarea drumului, iar valorile de trafic sunt reduse la această oră.

Referitor la condiţiilemeteo-rutiere, informăm că ninge până la kilometrul 40, de la 64 până la 100 plouă, iar între 105 şi 160 ploaia este îngheţată, existând astfel riscul de depunere a poleiului.

Conduceţi cu atenţie, reduceţisemnificativ viteza, păstraţi în mers odistanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte şi nu frânaţi sau viraţi brusc, încercând să utilizaţi frâna de motor.

O avalanşă în judeţul Dâmboviţa a surprins un utilaj de deszăpezire. Şoferul s-a salvat fugind

Avalanşa care s-a produs marţi dimineaţa în Munţii Bucegi în zona Dichiu a surprins un utilaj de deszăpezire aflat pe DJ 713, iar şoferul s-a salvat fugind din maşină, a informat IPJ Dâmboviţa.

”Avalanşa a surprins şi un utilaj ce acţiona în zonă. Conducătorul auto s-a salvat părăsind utilajul. Nu sunt victime raportate până la acest moment”, au precizat reprezentanţii IPJ Dâmboviţa.

La faţa locului s-au deplasat jandarmi de la Postul Montan Zănoaga. De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa a trimis un echipaj SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă pentru a asigura zona.

Drumul judeţean 713, de acces pe platoul Bucegilor din DN 71, este închis circulaţiei începând cu data de 15 ianuarie din cauza avalanşelor.