Intemperii în Italia. Cel puţin 6 persoane au murit

Cel puțin şase persoane și-au pierdut viața ca urmare a intemperiilor înregistrate în ultimele ore în nord-estul și centrul Italiei, în special în regiunile Liguria și Toscana, au informat duminică surse ale pompierilor.

RomaniaTV.net
10 sept. 2017, 11:28
Intemperii în Italia. Cel puţin 6 persoane au murit

Zona cea mai afectată, unde au fost găsite trupurile celor şase persoane decedate, este orașul portuar Livorno și localitatea învecinată Montenero, pe coasta toscană, unde ploile au ajuns după ce au afectat Liguria și unde a fost declarat cod roșu de intemperii.

În zona unde au fost înregistrate victimele s-au produs inundații și alunecări de teren ca urmare a ploilor abundente și care, în primele ore ale zilei, s-au extins în sudul țării, până în regiunea Lazzio și capitala Roma, potrivit Agerpres.

„Situația este problematică, chiar critică, sper să nu fie un dezastru”, a declarat mass-media locale Filippo Nogarin, primarul din Livorno.

Pompierii au precizat că au intervenit în 160 situații de inundații, cădere de arbori și salvare de persoane din autoturisme în orașele Pisa și Livorno, în primele ore ale zilei de duminică.


loading...