Intemperii în weekend, se anunţă urgie în jumătate de ţară. ANM a actualizat prognoza meteo pentru toată luna

Alertă meteo ANM în România. Vijelii, furtuni și ploi în acest weekend, sunt vizate zone din peste jumătate de ţară. Vremea rea se prelungeşte până la jumătatea primei luni de vară.

09 iun. 2023, 08:55
Intemperii în weekend, se anunţă urgie în jumătate de ţară. ANM a actualizat prognoza meteo pentru toată luna

Prognoza meteo iunie 2023. Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Galben de furtuni, care va fi valabil în jumătate de țară. Avertizarea este în vigoare până vineri noapte, la ora 23.00.

”Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.”, informează ANM.

Alertă meteo. Două zile de potop, grindină şi vijelii. ANM anunţă un nou ciclon

Prognoza meteo 12 iunie – 10 iulie. Temperaturi mai coborâte decât cele normale în prima săptămână

După săptămâna 12 – 19 iunie în care temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale, vremea devine obişnuită pentru această perioadă, dar cu ploi abundente, potrivit prognozei pe următoarele 4 săptămâni, transmisă vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Prognoza meteo Săptămâna 12 – 19 iunie

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de vest şi de sud-vest a ţării.Cu excepţia extremităţii de est şi de sud-est a ţării, cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare, mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 19 – 26 iunie

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile nord-estice, iar în restul teritoriului cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare.

Prognoza meteo. Ciclonul se întoarce peste România, se anunţă grindină, vijelii şi descărcări electrice în weekend

Prognoza meteo Săptămâna 26 iunie – 3 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice şi nord-vestice, anunţă meteorlogii de la ANM.

ANM-Prognoza-4-saptamani-230609073146

Prognoza meteo Săptămâna 3 – 10 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii ţări.