Prognoza meteo. Ciclonul se întoarce peste România, se anunţă grindină, vijelii şi descărcări electrice în weekend

Cerul va fi variabil în sud-estul țării și va avea înnorări temporar accentuate în restul teritoriului. Vor mai fi perioade cu ploi și cu caracter de aversă, însoțite la începutul nopții de descărcări electrice, pe arii restrânse în Crișana, Maramureș și zona Munților Apuseni, unde vor fi posibile cantități de apă de peste 10...15 l/mp.

07 iun. 2023, 13:38
Prognoza meteo. Ciclonul se întoarce peste România, se anunţă grindină, vijelii şi descărcări electrice în weekend

Prognoza meteo JOI
În Țară

Cerul va avea înnorări temporar accentuate în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, precum și în zonele montane aferente, unde local vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, iar izolat vor fi cantități de apă de peste 15…20 l/mp și posibil căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin și ploi slabe se pot semnala doar cu totul izolat în vestul și nordul Olteniei și al Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul zilei în regiunile extracarpatice, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice, astfel maximele se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 7 și 18 grade. Pe alocuri, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

București

Vremea va fi frumoasă, cu cerul variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

În Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, vremea va fi în general instabilă, cu perioade în care se vor semnala înnorări temporar accentuate, averse, însoțite de descărcări electrice; pe alocuri se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. În restul țării, vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil, iar ploi izolate vor fi în cursul serii și al nopții cu precădere în Oltenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime vor caracteriza o vreme răcoroasă în regiunile vestice și nord-vestice și se vor situa în jurul normelor perioadei în celelalte zone, astfel că la nivelul întregii țări se vor încadra între 21 și 30 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 8…10 grade în depresiunile intramontane și 18…19 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, cu totul izolat vor fi condiții de ceață, anunţă ANM.

București

Vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi mai mult senin ziua și cu înnorări trecătoare în cursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade și cea minimă de 14…16 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea va fi în general instabilă cu înnorări temporar accentuate și intervale cu averse și descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Oltenia, iar spre orele serii pe alocuri și în Moldova, Muntenia și Dobrogea. Ploile vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor fi local însemnate și pe suprafețe mici va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, Moldova și vestul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse între 8…10 grade în depresiuni și 18…19 grade pe litoral.

Prognoza meteo lunară: revin ploile, ce zone sunt lovite de furtuni violente şi fenomene extreme
București

Vremea se va menține caldă, dar va deveni ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și probabilitate ridicată pentru averse și descărcări electrice mai ales spre seară. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…31 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Vremea va fi instabilă. Vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în jumătatea de nord a țării – unde local se vor înregistra cantități de apă mai însemnate, iar după-amiază și noaptea și în sudul teritoriului. Pe suprafețe mici va cădea grindină, iar vântul va avea intensificări de scurtă durată asociate ploilor și vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime, în scădere față de intervalul anterior în majoritatea regiunilor, se vor încadra în general între 21 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

București

Vremea va fi în general instabilă, iar după-amiaza și noaptea probabilitatea va fi ridicată pentru perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Climatologii strică vacanţele românilor: „Anul 2023 ar putea fi unul fără vară”

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI
În Țară

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale în regiunile sudice, dar în rest vor caracteriza o vreme răcoroasă. Vor mai fi intervale cu fenomene de instabilitate atmosferică, exceptând estul, sud-estul și extremitatea de vest a țării, unde se vor semnala pe arii mai restrânse.

București

Vremea va fi normală termic, iar în cursul după-amiezelor vor fi posibile averse slabe.