Intemperiile fac ravagii în Argentina: Două persoane au murit şi mii de oameni au fost evacuaţi GALERIE FOTO

Vremea nefavorabilă, cu ploi abundente şi vânt puternic, care afectează de joi 30 octombrie provincia Buenos Aires, a provocat inundaţii soldate până în prezent cu doi morţi şi mii de persoane evacuate, transmite marţi AFP, citată de Agerpres.

04 nov. 2014, 11:19

Un tânăr de 22 de ani a murit electrocutat la San Fernando (nordul capitalei argentiniene) când încerca să îşi salveze câteva lucruri din locuinţa inundată, a anunţat primarul Luis Andreotti. Este a doua victimă a intemperiilor, după descoperirea la sfârşitul săptămânii trecute a trupului neînsufleţit al unui copil de 14 ani, înecat în fluviul Lujan (75 km nord de Buenos Aires).

‘Din cele 19 localităţi afectate de la periferia capitalei au fost evacuate 5.203 persoane’, a declarat la o conferinţă de presă Jorge Capitanich, şeful guvernului argentinian.

Zona metropolitană Buenos Aires, construită parţial în zone mlăştinoase, este deseori inundată.

La Lujan, loc de pelerinaj din nordul capitalei, fluviul s-a revărsat din cauza ploilor abundente, inundând centrul istoric al oraşului şi o bazilică neogotică ridicată în 1890.

Citeşte şi INUNDAŢII periculoase în Argentina: Peste 2.500 de persoane au fost evacuate

În capitală, unde a plouat în patru zile cât în trei luni, multe străzi erau încă inundate în ziua de luni, iar prăbuşirea unor stâlpi de electricitate a dus la întreruperi a curentului electric.

‘Cantitatea de apă căzută joi este un record istoric pentru luna octombrie, de când s-a început măsurarea precipitaţiilor, în 1906’, a declarat AFP Miriam Andrioli de la Serviciul meteorologic Naţional.

Ultimele inundaţii grave din Argentina s-au soldat în aprilie 2013 cu peste 80 de morţi în La Plata, aminteşte