Intepaturile de albine si viespi la copii. Ce faci imediat după înţepătură

Copilul tau nu mai este bebelus si nu mai sta cuminte in carucior. Acum doreste sa iasa cat mai mult afara, sa se bucure de soare, de jocurile noi si sa exploreze natura. Din pacate, toate aceste schimbari vin la pachet cu noi pericole.

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 06:34
Intepaturile de albine si viespi la copii. Ce faci imediat după înţepătură

Intepatura unei albine sau a unei viespi, de cele mai multe ori, il va deranja pe micutul tau, dar nu-i va pune sanatatea in pericol. Totusi, desi pentru cei norocosi aceste intepaturi sunt cel mult dureroase si iritante, unii copilasi pot suferi reactii alergice severe si chiar complicatii precum socul anafilactic.

Te mai poate interesa Cum arată înţepăturile de insecte. Tot ce trebuie să ştii despre ele

Ca mamica trebuie sa stii ce sa faci in astfel de situatii si cum poti sa ii oferi celui mic ajutorul de care are nevoie.

Ce sa faci cand micutul tau este intepat de o albina

Se poate ca locul intepaturii sa se infecteze daca nu este tratat cum trebuie. Si nu uita de posibilitatea unor reactii alergice! Micutul poate trece mai usor peste astfel de accidente daca aplici imediat urmatoarele masuri:

1.     Scoate imediat acul din pielea copilasului. Foloseste un obiect ascutit sau chiar unghia pentru a indeparta acul cu venin.

2.     Spala zona imflamata cu apa calduta si sapun pentru a indeparta orice urma de venin si bacteriile care s-ar putea aduna.

3.     Aplica un cub de gheata pentru a ameliora imflamarea zonei.

4.     Cere sfatul unui medic pentru a stii ce medicamente il ajuta pe micut cu senzatia de arsura si de mancarime.

5.     In cazul in care cel mic prezinta semnele unui soc anafilactic, suna imediat dupa salvare.

Simptomele socului anafilactic

Daca organismul micutul tau manifesta o reactie alergica puternica, este foarte probabil sa intre in soc, de aceea este bine sa stii cum sa recunosti simptomele acestei complicatii periculoase.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.