Trenurile Intercity NU mai circulă pe ruta Bucureşti-Constanţa

De la 1 februarie, trenurile Intercity nu mai circulă pe ruta Bucureşti-Constanţa, din cauza întârzierilor foarte mari provocate de furturile de pe linia ferată, informează România TV.

02 feb. 2013, 10:49
Trenurile Intercity NU mai circulă pe ruta Bucureşti-Constanţa

Ministrul Transporturilor a luat această decizie din cauza furturilor de componente feroviare care a impus restricţii foarte mari de viteză între Bucureşti şi Constanţa.

„V-am anunţat de mai multe ori că pe această rută furturile sunt frecvente, din această cauză timpii de parcurs au crescut de la 2 ore la 4 ore jumătate. Oamenii plăteau la preţ de Intercity, dar mergeau la timp de personal”, a declarat Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, într-o conferinţă de presă.

Trenurile circulă pe ruta Bucureşti-Constanţa cu viteze între 20-60 km pe oră, provocând întârzieri foarte mari. Durata călătoriei poate ajunge şi la şase ore.

Această decizie este una temporară, iar în maxim două luni aceste trenuri ar trebui să circule din nou pe ruta Bucureşti-Constanţa.

Sindicaliştii nu sunt de acord cu această decizie. Ei acuză conducerea CFR că nu face altceva decât să direcţioneze călătorii către firmele private care fac transport în comun.

În modernizarea căii ferate Bucureşti-Constanţa s-a investit peste un milion de euro, iar lucrările au durat aproape 10 ani.