Interdicţia de a preda anunţată pentru profesorii retraşi din Titularizare se aplică şi pentru examenul de săptămâna trecută

Interdicția de a preda, ca suplinitor sau la plata cu ora, li se va aplica și profesorilor care s-au retras din examenul de titularizare de săptămâna trecută, a confirmat ministrul Ecaterina Andronescu, pentru Edupedu.ro. Întrebată cum introduce noua regulă după examen, având în vedere că ea nu se regăsește în metodologia de titularizare, Andronescu a răspuns, pentru Edupedu.ro: “O să găsesc o formulă legală, pentru că până la urmă ei s-au înscris în examen și s-au retras. Deci au fost parte din examen”.

25 iul. 2019, 08:11
Interdicţia de a preda anunţată pentru profesorii retraşi din Titularizare se aplică şi pentru examenul de săptămâna trecută

Ministrul Educației a anunțat miercuri seară o măsură drastică referitoare la unul dintre cele mai importante examene pentru profesori: proba de titularizare, pe baza căreia se face angajarea (de multe ori pe viață) într-o școală.

Citeşte şi Rezultate TITULARIZARE 2019. La ce materii au picat profesorii cu note de 1 şi 2

Într-un interviu acordat miercuri seară, Andronescu a declarat că profesorii care nu au rămas în sală la examenul de Titularizare și au ieșit fără să rezolve subiectele vor fi tratați la fel ca cei care au luat sub nota 5, astfel că nu vor mai putea preda anul școlar viitor.

Anul acesta, 3.960 de candidați s-au retras de la Titularizare, potrivit edu.ro; aceasta era o posibilitate prevăzută de metodologie.

Ecaterina Andronescu a declarat că „noi trebuie să așezăm o ștachetă a exigenței mai sus la profesori, dacă vrem calitate. Altfel este nedrept”.

Continuarea articolului pe edupedu.ro.