Liderul mafiei din Anglia, căutat pentru spargeri în Capitală şi Ploiesti! Poliţia cere sprijin pentru prinderea lui Vlad Marinov VIDEO

Mii de interlopi s-au reîntors în ţară după criza Covid, iar Poliţia este în alert. Aceştia dau jafuri la pont şi terorizează oraşe întregi. Un astfel de infractor periculos, căutat zilele acestea de Poliţia Română este Vlad Marinov, care îi coordonează pe cei care dau sparrgeri în Ploieşti şi şi-a extins "teritoriul" inclusiv spre Capitală.

10 iul. 2020, 19:14

Vlad Marinov este cunoscut drept şeful cămătarilor din Prahova, dar şi din Marea Britanie. El îi coordonează pe interlopii reveniţi în România după criza Covid, care au revenit în ţară cu miile.

Ei îi coordonează pe interlopi pentru atacuri şi jafuri armate. Ei se extind cu astfel de fapte dinspre Ploieşti chiar spre Capitală. Vlad Marinov îi determină pe „bombardieri” să dea atacul la anumite adrese. Chiar autorităţile statului îi cere fiecărui cetăţean care îl vede pe acest personaj să sune la 112 sau la IPJ Prahova.

În acelaşi timp, clanurile și-au împărțit cartierele din Capitală. Ca mesajul să fie înțeles și de rivalii care ar îndrăzni să se mute pe teritoriile stăpânite de ei, i-au amenințat cu pistoale și cuțite. Ba mai mult, le-au dat chiar și un ultimatul: cei care dețin proprietăți în cartierele din nordul Bucureștiului au termen să vândă urgent și să plece. „Am ajuns într-un punct critic. Este pentru prima oară după foarte mulţi ani când autorităţile cer sprijinul mass-media şi al populaţiei pentru prinderea unui lider al interlopilor„, a spus Victor Ciutacu, la România TV.

Cum şi-au împărţit clanurile ţara

România TV a difuzat în exclusivitate imagini șocante de la adunareacare a avut loc cu câteva zile în urmă în parcarea unui hypermarket din cartierul Militari. Staborul a fost transmis „live” pe o rețea socială.

„Mâine-poimâine suntem obligați să punem mâna pe pistol și cuțit! Fiecare ne-am luat cartierul nostru! Ne-am luat câte un cartier! Nu aveți voie, vere, să veniți peste zonele noastre: 1 Mai, Grivița, Chibrit, Giulești, Chiajna, Dragomirești… Duceți-vă, frate, în oraș! Duceți-vă unde nu sunt țiganii de țigănie! În caz că vă faceți ambiții, pur și simplu se irită țigănia! Dacă nu luați în seamă, facem belea chiar dacă ajungem la pușcărie! Noi suntem obișnuiți cu pușcăriile!”, spune unul dintre capii clanului Sadoveanu, grupare care stăpânește de zeci de ani cartierele din nordul Capitalei, dar și o parte din județul Ilfov.

Citeşte şi Răfuială în stil mafiot. Maşina unui interlop din clanul Ghenosu, incendiată

Suntem și noi strânși aici, așa cum am anunțat mai devreme, Chiajna, Dragomirești, Chitila, Rudeni, 1 Mai, Chibrit, suntem toți strânși aici, vere, pentru o situație, o parte mică, și zic să încep discuția că deja sunt 200 de persoane pe „live”. Fiecare ne-am luat cartierul nostru! Uite, noi suntem la… Militari. Ne-am luat câte un cartier! Stazian, uite-l aici, copiii lui, frații lui, Gazovici, care este acolo, Paloș… nu permitem nimănui, frate! Cine și-a luat case în zonele alea, în părțile alea, încercați să le vindeți, că nu stați acolo! În caz că vă faceți ambiții, pur și simplu se irită țigănia!

Așa că vedeți-vă de treaba voastră, vere! Luați-vă unde vedeți în alte părți! Îndepărtați-vă de pe sectoarele astea ale noastre, că nu este cazul! Aici facem discuții! În cazul că v-ați luat, să vindeți! Nu permitem! Să mor dacă se permite, orice-ar fi! Să nu vi se pară suspect peste o lună, două, trei după live-ul ăsta pe care l-am făcut dacă nu dați curs să vă vedeți de treaba voastră și mai veniți pe zonele ce s-au pronunțat, să nu vă pară suspect când ne facem discuții, vere! Și căutați în termen de 3 luni, 6 luni de zile din acest moment vindeți, vere, proprietățile voastre!

Atâta timp cât ați îndrăznit să faceți pasul ăsta, păi mâine vă mutați și cu mine pe stradă! Și în Chitila și la Chibrit!Care stai acolo trebuie să întrebi întâi la țigănie dacă îți dă voie să iei pe zona lor! Să îți asumi! Cel ce nu și-a asumat o să răspundă toată viața lor de-acum încolo!Dacă nu luați în seamă, facem belea chiar dacă ajungem la pușcărie! Noi suntem obișnuiți cu pușcăriile! Mâine-poimâine suntem obligați să punem mâna pe pistol și cuțit!„, spune acest lider al clanului Sadoveanu.

Băsescu: „Clanurile ţigăneşti au revenit acasă. Dacă Ministerul de Interne nu intervine, e posibil ca în 6 luni să fie prea târziu”

Fostul preşedinte Traian Băsescu avertiza în urmă cu mai multă vreme că se va ajunge la o astfel de situaţie. El a postat un mesaj în care susţinea că ”grupările ţigăneşti de tip mafiot” au revenit în ţară şi par să nu respecte legile, iar dacă Ministerul de Interne nu acţionează acum este posibil ca peste 6 luni să ne fie frică să ieşim pe stradă.
„Dacă Ministerul de Interne va continua să rămână desprins de informaţia din teritoriu, în lipsa căreia nu poate acţiona, este posibil ca peste 6 luni să ne fie frică să ieşim pe stradă după căderea intunericului, sau să avem teamă a ne părăsi ziua locuinţa de frica spărgătorilor”, a scris Băsescu.

Peste şase luni va fi prea târziu! Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării. Lupta acerbă pentru a controla afaceri ilegale în zonele pe care şi le-au auto-atribuit împingându-i la acte de violenţă greu de imaginat a se petrece în România cu doar câteva luni în urmă. Grupările de spărgători profesionişti de locuinţe specializate, în neutralizarea instalaţiilor de supraveghere şi devalizarea locuinţelor în doar câteva minute, îşi fac tot mai simţită prezenţa prin creşterea rapidă a numărului de locuinţe jefuite. Grupările de spărgători specializaţi în golirea bancomatelor, a caselor de bani de la sediul firmelor sau din magazine, se mişcă şi ei cu dezinvoltură pe meleagurile natale după ce s-au specializat în Europa”, a menţionat fostul preşedinte.

El transmite că „grupările ţigăneşti de tip mafiot, care încep să-şi împartă zonele în care percep taxă de protecţie de la comercianţi, îşi fac şi ele simţită prezenţa cu atât mai mult cu cât este în plină desfăşurare şi procesul de ocupare a zonelor în care vor acţiona reţelele de cerşetori. Deşi există, încă nu a apărut ca fenomen continuu tâlhărirea bătrânilor, a femeilor şi a copiilor în plină zi pe stradă sau la poarta şcolii, dar nu suntem departe„. Băsescu cere Ministerului de Interne să ia cât mai repede măsuri pentru a gestiona situaţia şi cere statului să răspundă proporţional la violenţa infractorului. ”Nu mai avem prea mult timp. Poliţiile locale trebuie să devină un partener al Poliţiei Naţionale. Trebuie să transmită zilnic la Inspectoratele de Poliţie informaţii despre grupări infracţionale din comunitate, despre distribuitorii de droguri care circulă prin cartiere mai ceva ca poştaşii, trebuie să se implice în asigurarea siguranţei cetăţeanului. Dacă Ministerul de Interne va continua să rămână desprins de informaţia din teritoriu, în lipsa căreia nu poate acţiona, este posibil ca peste 6 luni să ne fie frică să ieşim pe stradă după căderea intunericului, sau să avem teamă a ne părăsi ziua locuinţa de frica spărgătorilor”, a avertizat Traian Băsescu.


loading...
Partenerii noștri