Interlopul Bogdan Mararu vrea să iasă din spatele gratiilor

Publicat: Joi, 14 Martie 2019 10:04 // Actualizat: Joi, 14 Martie 2019 10:04 // Sursa: romaniatv.net

Cel mai temut interlop care a plătit un asasin periculos cere să fie liber. Bogdan Mararu, unul dintre interlopii implicat în atentatul din Vitan din 2012, vrea să iasă din spatele gratiilor.

În urmă cu doi ani Bogdan Mararu era condamnat definitiv la 11 ani de închisoare, în timp ce fratele său a primit o sentinţă de 8 ani. Cei doi trebuie să plătească şi daune de 700 de mii de euro. Daunele morale şi materiale urmează să îi fie acordate lui Răzvan Isăilă, tânărul care a fost împuşcat la comanda fraţilor Mararu şi care a fost confundat cu Puiu Mironescu.

În iunie 2016, Curtea de Apel Bucureşti a dispus condamnarea definitivă a cetăţeanului moldovean Vitalie Proca la 20 de ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat, la care a adăugat un spor de un an şi opt opt luni, ca urmare a deţinerii de armă militară.

În ianuarie 2016 instanţa Tribunalului Bucureşti îl condamnase pe Vitalie Proca la 12 ani şi şase luni de închisoare, dispunând totodată expulzarea acestuia după executarea pedepsei.

Totodată, Tribunalul Bucureşti a dispus că Proca să îi plătească 20.000 de euro daune materiale şi 200.000 de euro daune morale lui Răzvan Isăilă, pe care l-a împuşcat de mai multe ori cu un pistol-mitralieră, în 2012, în faţa locuinţei acestuia din Capitală, după ce l-a confundat cu Dumitru “Puiu” Mironescu, lider al lumii interlope din Piatra Neamţ.

Potrivit rechizitoriului, în 2012, pe fondul unui conflict mai vechi, Bogdan şi Răzvan Mararu, prin intermediul lui Ion Druţă, zis "Vanea", l-au angajat pe Vitalie Proca, cetăţean moldovean, "asasin profesionist", pentru a-l ucide pe Ioan Dumitru Mironescu.

Proca l-ar fi confundat pe Dumitru Mironescu cu Răzvan Isăilă, pe care l-a urmărit în perioada 16-26 noiembrie 2012.

„În seara de 26 noiembrie 2012, în jurul orelor 18.10, rulând cu viteză redusă cu autoturismul marca Audi A6 (pus la dispoziţie de către inculpaţii instigatori), cu număr de înmatriculare CC 2756 PB, a executat mai multe focuri folosind o armă militară - un pistol-mitralieră calibrul 5,45x39 mm, tip AK47 - asupra părţii vătămate I.M.N.R. - care tocmai parca autoturismul marca Mercedes clasa E în parcarea de reşedinţa. În continuare, observând că aceasta nu a decedat, inculpatul Proca Vitalie a coborât din autoturism şi, folosind pistolul Makarov, calibrul 9 mm, pe care îl avea asupra sa, s-a îndreptat către partea vătămată şi a executat mai multe focuri de armă asupra sa prin geamul portierei dreapta şi parbriz, cauzându-i multiple leziuni traumatice prin împuşcare", au scris procurorii în rechizitoriu.

Proca a plecat din România după atentatul din cartierul Vitan, fiind prins în 6 februarie 2013, la Moscova. Acesta era căutat atunci atât de autorităţile române, cât şi de Scotland Yard, pentru o tentativă de omor asupra bancherului rus German Gorbunţov, pe care l-a împuşcat, de şase ori, la Londra.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bogdan Mararu interlopi Vitalie Proca
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7216
RON
25 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H