Interlopul care a dat cu maşina peste un căruţ cu un bebeluş l-a bătut pe Cătălin Zmărăndescu şi a dat cu maşina peste Tolea Ciumac

Bărbatul care a fost reținut, miercuri, după ce a lovit, în mod intenționat, un cărucior în care se afla un bebeluș, este o veche cunoștință a autorităților. Acum în vârstă de 56 de ani, acesta s-a făcut remarcat pe străzile din București încă din anii ‘90, în special pentru fapte de violență.

16 ian. 2021, 14:34
Interlopul care a dat cu maşina peste un căruţ cu un bebeluş l-a bătut pe Cătălin Zmărăndescu şi a dat cu maşina peste Tolea Ciumac

Interlopul Florin Bloju, bărbatul de la volan în incidentul de vineri, a fost la un pas să-l ucidă pe celebrul luptător Cătălin Zmărăndescu, l-a călcat cu mașina pe Tolea Ciumac, s-a bătut pe stradă cu Daniel Dăncuță, fost partener de antrenament al lui Mike Tyson și a comis o mulțime de alte fapte violente, despre care încă se mai vorbește în lumea interlopă a Capitalei, scrie Cancan.

După ce a practicat boxul de performanță pentru aproximativ doi ani, la clubul Rapid București, acesta a părăsit ringul pentru luptele de stradă, unde s-a dovedit deosebit de eficient. Pasionat de violență, Bloju s-a apropiat atunci de clanul Gemenii, care la vremea respectivă dominau lumea interlopă bucureșteană.

Astfel, numele său a devenit public, pentru prima dată, la începutul anilor 2000, odată cu afacerea „Porbagajul”, când Sandu Geamănu s-a angajat să recupereze o geantă cu 500.000 de dolari care fusese furată din portbagajul mașinii controversatului om de afaceri Mihai Bucurenciu. Atunci, presupusul hoț a fost răpit și torturat mai multe zile la rând, însă Bloju nu a fost pus sub acuzare, după ce a dat mai multe declarații care i-au incriminat pe ceilalți răpitori.

Interlopul din Drumul Taberei a dat cu maşina peste Tolea Ciumac

Ulterior, interlopul Bloju s-a impus în cartierul Drumul Taberei și s-a specializat în impunerea de taxe de protecție și recuperări de bani. Foarte agresiv, bărbatul a intrat, la un moment dat, în conflict cu fostul mare luptător și bodyguard al lui Gigi Becali, Cătălin Zmărăndescu.

Scandalul ar fi izbucnit după ce un anume „Bilavu”, din Drumul Taberei, i-ar fi spus lui Bloju că Zmărăndescu, pe atunci angajat al unei firme de pază, i-a transmis că „îl bate pe gratis”.

Potrivit unor surse din anturajul liderului interlop, acesta s-ar fi dus singur la sala la care se antrena atunci Zmărăndescu. Când l-a văzut, l-a împins după care l-ar fi lovit cu capul în figură. Apoi l-a luat la pumni, fără ca sportivul să aibă o reacție pe măsură.

În timp ce își lovea victima, Bloju s-ar fi lovit la cap, în rama unui geam, fapt care l-ar fi înfuriat și mai tare. Atunci, acesta ar fi luat o ganteră și s-ar fi pregătit să-l lovească pe Zmărăndescu în cap, moment în care acesta i-ar fi strigat: „Blojule, dacă dai cu aia te duci la pușcărie!”. Abia atunci, bătăușul din Drumul Taberei s-ar fi potolit și ar fi renunțat la scandal.

O altă victimă celebră a lui Florin Bloju ar fi fost și Tolea Ciumac. Pentru că știa că nu-l poate bate pe Tolea și era prea orgolios să piardă, Bloju l-ar fi călcat cu mașina pe uriașul cu origini basarabene.

Florin Bloju s-a bătut și cu fostul boxer de categorie grea Daniel Dăncuță, fost partener de antrenemanet al lui Mike Tyson. Martorii care a asistat la luptă au spus că, deși Bloju a fost creditat cu șanse mici, acesta a făcut față iar bătaia ar fi rămas fără un câștigător clar.

Citeşte şi: Gabi Bădălău a recunoscut tot! ”Am înșelat-o. Mi-a cerut 15.000 de euro și un apartament”