Interlopul deosebit de periculos Fane Căpăţână a scăpat de închisoare. Victima jafului şi-a retras plângerea

Temutul lider interlop Ștefan Dinu, zis Fane Căpățână, a fost pus în libertate după ce victima a ales să renunțe la acuzații. Bărbatul era în arest preventiv după ce, la sfârșitul anului trecut, cu o săptămână înainte de Crăciun, s-a îmbrăcat în polițist și a jefuit un cetățean străin. La momentul comiterii faptei, Fane Căpățână era proaspăt eliberat condiţionat pentru bună purtare.

22 iun. 2023, 12:20
Interlopul deosebit de periculos Fane Căpăţână a scăpat de închisoare. Victima jafului şi-a retras plângerea

Ștefan Dinu, cunoscut ca Fane Căpăţână, s-a remarcat în lumea interlopă a anilor ’90 drept un personaj deosebit de violent, după ce, în 9 mai 1997, l-a tăiat cu sabia pe finul său de cununie, Laurențiu Lică, la momentul respectiv un fotbalist important. Incidentul a avut loc cu numai două zile înainte ca jucătorul să semneze cu echipa croată Hajduk Split.

Fane Căpățână a fost arestat preventiv abia un an mai târziu și condamnat la șapte ani de detenție. După ce a ajuns din nou în libertate, interlopul a evitat să mai comită fapte cu violență și s-a axat pe înșelăciuni de timp „maradona”, pe care le comitea după ce se recomanda drept polițist.

Ca urmare, Fane Căpățână a fost condamnat din nou, în 2009, însă, după eliberare, a recidivat și a ajuns iar după gratii, unde a rămas până în vara anului trecut.

Deși era eliberat condiționat, interlopul și-a pus pe cap o șapcă de polițist și a percheziționat un cetățean străin, căruia a reușit să-i ia, la data de 13 decembrie 2022, suma de 2.500 de lei.

Arestat preventiv, Ștefan Dinu a reușit din nou să scape din închisoare. Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că bărbatul s-a împăcat cu victima în fața unui mediator autorizat. Ca urmare, acuzația de înșelăciune a fost retrasă și a rămas numai uzurparea de calități oficiale, faptă pentru care Fane Căpățână a fost deja trimis în judecată.

În plus, instanța a decis că doar acuzația de uzurpare de calități oficiale nu este suficientă pentru ca recidivistul Ștefan Dinu să rămână în arest, drept pentru care acesta va fi judecat în libertate.

Citeşte şi: Mirel Curea: „Vreun magistrat, vreo preocupare, vreo opinie, ceva, despre achitarea lui Piedone? Ceva, cumva, despre răspunderea magistraților?”