Internet Explorer se închide oficial începând de astăzi. Ce opţiuni le oferă Microsoft utilizatorilor acestui browser

Compania Microsoft a anunţat că Internet Explorer începând de miercuri, la aproape 27 de ani de la momentul lansării acestui browser.

15 iun. 2022, 15:34
Internet Explorer se închide oficial începând de astăzi. Ce opţiuni le oferă Microsoft utilizatorilor acestui browser

Internet Explorer se închide oficial. Începând din 15 iunie, aplicația va fi dezactivată, iar utilizatorii vor fi redirecționați către Microsoft Edge.

De la momentul lansării în august 1995, Internet Explorer a devenit principala cale de acces la Internet într-o perioadă în care Microsoft domina lumea tehnologiei, înainte ca Google, Facebook şi Tiktok să ia amploar. Atunci browserul trebuia instalat pe computere cu un CD-ROM, scrie The Guardian.

Browserul Internet Explorer a intrat pe o pantă descendentă, în condiţiile în care cota de piaţă a aplicaţiei a scăzut sub pragul de 50% în 2010. În urmă cu un an, se situa la aproape 5%.

Încă de anul trecut, Microsoft anunţa sfârşitul Internet Explorer, pe motiv că browserul este lent şi nu mai este compatibil cu noile tehnologii şi este mai puțin sigur decât alte browsere moderne.

Citeşte şi: DACIA LINK, noua identitate vizuală Dacia. Maşinile cu noul logo vor fi disponibile din 16 iunie VIDEO

Internet Explorer se închide oficial după aproape 27 de ani. Momentul la care era cel mai folosit broswer

Internet Explorer a supravieţuit aproape 27 de ani, în condiţiile în care Microsoft a livrat acest browser împreună cu sistemul de operare Windows pentru a se asigura că programele destinate companiilor funcționează corespunzător. În schimb, în urmă cu cinci ani, compania fondată de Bill Gates a lansat și un nou browser – Edge.

Lansat în 1995, browserul Internet Explorer a fost livrat alături de Windows 95 şi a depăşit Netscape Navigator. În 2002, IE era browserul folosit de 95% dintre utilizatorii de internet. Cu toate aceastea, Microsoft nu l-a dezvoltat corespunzător, iar Internet Explorer 6 a primit puțină atenție din partea companiei în următorii cinci ani, potrivit Digi24.

Între timp, utilizatorii de internet au migrat către browsere mai moderne, iar Internet Explorer a devenit cunoscut pentru viteza scăzută, problemele de securitate și tehnologia sa învechită. Compania a lansat următoare variantă în 2007, însă o mare parte din utilizatori îl abandonaseră deja.

Microsoft a mai avut o tentativă de a relansa Internet Explorer, cu varianta din 2011.

Citeşte şi: Săptămâna decisivă pentru modificările la Codul Fiscal. Adrian Câciu: Taxa de solidaritate va merge la sănătate și educație