Intervenţie brutală a poliţiei la o nuntă. Mirele a fost arestat înainte să apuce să se însoare: „Au vrut să prevină asta cu orice preţ”

O nuntă a fost oprită de polițiștii de la Imigrări din Austria, care aveau indicii că un cetățean turc se pregătește să se căsătorească pentru a primi dreptul de ședere.

16 ian. 2024, 09:02
Intervenţie brutală a poliţiei la o nuntă. Mirele a fost arestat înainte să apuce să se însoare: „Au vrut să prevină asta cu orice preţ”

Cu puțin timp înainte de ceremonia de nuntă, polițiștii de la Imigrării au sosit sâmbătă la Castelul Vösendorf. Mirele de 27 de ani este de atunci în detenție. Avocatul miresei luptă acum împotriva deportării.

Ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă zi din viața unui turc și a viitoarei sale soții, în vârstă de 40 de ani. Dar mirele a fost arestat în mijlocul ceremoniei civile din Castelul Vösendorf, potrivit Stiridiaspora.

Cu zece zile înainte de nuntă, individul, care locuiește în Austria din 2022 și nu și-a încheiat încă serviciul militar în țara natală, a primit o decizie prin care i se refuza dreptul de azil. Dacă polițiștii ar mai fi pierdut câteva minute, iar turcul ar fi reușit să se însoare cu mireasa de naționalitate germană, pe care a cunoscut-o prin unchiul său, care locuia de mulți ani în această țară, ar fi primit automat un permis de ședere.

Avocatul Gregor Klemm, care este specializat pe legislație de acordare de azil și imigrație, luptă acum cu îndârjire pentru ca tânărul de 27 de ani să rămână în Austria. Acesta motivează că acțiunea Poliției nu ar fi fost necesară chiar atunci.

Citeşte şi: Cea mai frumoasă impresară, despre soțul fotbalist: „Avea patru telefoane pentru că împărțea femeile pe continente”

„Puteai să aștepți până când căsătoria se termina, dar ai vrut să previi asta cu orice preț. Altfel, desigur, intervenția nu ar mai fi fost necesară,” a mai spus aceasta.

El se referă în primul rând la un caz similar din 2016, în care instanța a intervenit cu succes împotriva arestării. „Și pe atunci, un solicitant de azil dorea să se căsătorească cu un cetățean al UE în Austria”.

Acum a fost depus un recurs împotriva detenției, în așteptarea expulzării. Cu toate acestea, avocatul se așteaptă la o deportare în următoarele zile.

Citeşte şi: Rusia primește lovitură după lovitură! Kievul a reușit să doboare încă un avion rusesc A-50