Intervenţie BRUTALĂ la Reşiţa. Un bărbat a fost imobilizat de poliţişti prin aceeaşi manevră prin care a fost ucis George Floyd

Intervenţia brutală a mai multor poliţişti din Reşiţa a ajuns virală pe internet, în contextul în care oamenii legi au aplicat aceeaşi manevră de imobilizare ca în cazul decesului americanului George Floyd.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 20:02
Intervenţie BRUTALĂ la Reşiţa. Un bărbat a fost imobilizat de poliţişti prin aceeaşi manevră prin care a fost ucis George Floyd

În imagini se observă cum oamenii legii încearcă să pună la pământ un bărbat. Scenele şocante au loc în oraşul Reşiţa, iar în timpul intervenţiei bărbatul încearcă să explice că nu a făcut nimic. De asemenea, şi martorii evenimentului încearcă să explice oamenilor legii că bărbatul nu a făcut nimic ilegal.

O situaţie asemănătoare a avut loc şi într-o localitate din Tulcea, unde mai mulţi jandarmi şi poliţişti au trântit la pâmânt şi lovit un bărbat. În spatele maşinii de Poliţie, căruţaşul a fost întins pe pământ, iar un jandarm, căruia martorii îi spun Domnu’ George, îl loveşte pe bărbat de mai multe ori cu piciorul în zona coastelor. De asemenea, poliţistul devine violent şi îl loveşte cu pumnul în spate pe bărbatul imobilizat, îl înjură când acesta încearcă să stea în genunchi şi strigă să rămână jos. Într-o altă filmare, bărbatul lovit a ajuns pe mijlocul drumului şi pare că nu ştie ce se întâmplă cu el. Pe jumătate dezbrăcat, căruţaşul a fost încătuşat cu mâinile la spate.

Citeşte şi: Căruţaş snopit în BĂTAIE de poliţişti şi jandarmi în comuna Mihail Kogălniceanu din Tulcea. „Îl băgaţi în portbagaj?” VIDEO

În Statele Unite ale Americii un bărbat de culoare a murit în urma intervenţiei unui poliţist alb, care l-a imobilizat cu genunchiul pe gât timp de aproximativ nouă minute. Ulterior, bărbatul a decedat, iar în SUA au urmat sute de proteste. 

George Floyd a decedat în timpul arestării sale din Minneapolis, în nordul SUA, după ce a fost suspectat de utilizarea unei bancnote false de 20 de dolari şi agresat de un poliţist alb. Înregistrările incidentului au arătat modul cum agentul alb l-a menţinut placat la sol, stând cu genunchiul pe gâtul său timp de aproape nouă minute.

Toţi cei patru poliţişti implicaţi în moartea lui George Floyd sunt acuzaţi de omor şi complicitate la omor. Procurorul care anchetează moartea lui George Floyd la Minneapolis (nordul SUA) a modificat încadrarea faptelor în omor voluntar, inculpându-l de „crimă fără premeditare” pe poliţistul care l-a asfixiat pe afro-americanul de 46 de ani şi de complicitate pe ceilalţi trei agenţi de poliţie prezenţi, a anunţat miercuri senatoarea democrată de Minnesota, Amy Klobuchar, scrie AFP.